L’Institut d’Estudis Ilerdencs omplirà els dissabtes de juliol d’activitats i de ball durant la Festa Major del seu 80è aniversari

21/06/2022
Tallers, pallassos, contes i titelles protagonitzaran els matins, mentre que les tardes se centraran en la música amb Bredda, Nølah, La Ruta de les Estrelles i L'Anònima Orquestra

La presentació s'ha celebrat al Pati de l'IEI amb la participació del president Joan Talarn, que ha destacat que el pregó dimarts 28 de juny anirà a càrrec d'un personatge sorpresa


El president de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Joan Talarn, acompanyat de la vicepresidenta, Estefania Rufach, i del director de l'IEi, Joan Josep Ardanuy, ha presentat aquest dimarts el programa de la Festa Major 2022 de l'IEI, que se celebrarà els quatre primers dissabtes de juliol coincidint amb el 80è aniversari de la institució.

Joan Talarn s'ha referit precisament a aquesta efemèride durant la seva intervenció, tot dient que aquest 80è aniversari marcarà el caràcter de la Festa Major 2022 i que ha estat a la vegada una motivació i una inspiració per a l'equip de l'IEI a l'hora d'elaborar el programa. El president ha recordat que la primera edició de la Festa Major de l'IEI ja va ser impactant i va tenir una molt bona acollida, sempre amb el repte "d'obrir a la ciutadania" una institució a la qual Talarn s'acostuma a referir com "la Regidoria de Cultura del territori". En aquest sentit, el president ha volgut destacar que l'IEI "ha intensificat el suport al món cultural", que ha estat "un dels grans damnificats per la pandèmia".

El tret de sortida a la Festa Major el donarà el tradicional pregó inaugural, previst per al dimarts 28 de juny. Un acte que, amb la voluntat de fer-lo arribar al màxim de públic, es repetirà dos cops: a les 18.00 hores, amb un caire més institucional però també adreçat al públic que s'hi vulgui sumar, i a les 19.00 amb el pregó obert a tothom. Cal destacar que el pregó anirà a càrrec d'un personatge sorpresa, la identitat del qual no es desvetllarà fins al moment mateix del pregó, tot i que es pot avançar que es tractarà d'un vell conegut de la ciutat de Lleida i de les nostres comarques, tal com ha detallat Joan Talarn en el seu parlament.

Pel que fa a la programació, i seguint el format de l'any passat, la Festa Major de l'IEI tindrà lloc els primers quatre dissabte de juny. Com ha detallat Estefania Rufach, cada jornada s'articularà en una sessió matinal, a les 12.00, destinada a un públic familiar, i una de tarda, a les 18.00, que serà tota una invitació a ballar sense límits.

En tots dos casos (sessions matinals i de tarda), el cartell d'enguany compta amb propostes ben diferents. Així, titelles, circ, creació i contes compartiran escenari amb propostes musicals que van del rap al folk passant per l'electrònica o la música d'envelat, de la mà de formacions representatives de la riquesa de les nostres comarques pel que fa a la creació artística. Totes les activitats tindran lloc al Pati de l'IEI, convertit en envelat durant unes setmanes. En cas de pluja, els actes es traslladaran a l'Aula Magna.

A continuació podeu consultar la programació íntegra:



PROGRAMACIÓ DE LA FESTA MAJOR DE L'IEI 2022



Dissabte, 2 de juliol
12 h – EL DRAPAIRE MUSICAL

Taller de Sons d'Ocells (elements de rebuig que esdevenen ocells)

18 h – BREDDA

Ball de tarda (rock, reggae, rap i molt més)

Dissabte, 9 de juliol
12 h – 'FILIKRUSTY', amb IMPROVISTO'S KRUSTY SHOW

Tres pallassos en un circ contemporani

18 h – NØLAH – LIVE

Ball de tarda (música electrònica en viu i en directe)

Dissabte, 16 de juliol
12 h – 'EL COL· LECCIONISTA DE PIPES', amb la FUNDACIÓ PAU CASALS

Un conte per descobrir Casals a través de les seves pipes

18 h – LA RUTA DE LES ESTRELLES

Ball de tarda (folk català, occità, bretó, irlandès...)

Dissabte, 23 de juliol
12 h – 'LA VERITABLE HISTÒRIA DELS TRES PORQUETS', amb XIP-XAP

Titelles que reinterpreten el conte clàssic

18 h – L'ANÒNIMA ORQUESTRA

Ball de tarda (autèntica música de revetlla)