L’Institut d’Estudis Ilerdencs inaugura la mostra ‘Terrain vague’, de Núria Roselló, guanyadora de la tercera Biennal Larva

22/12/2022
L’exposició es podrà veure a la sala La Gòtika fins al 26 de febrer vinent i proposa un recorregut fotogràfic pels voltants de la ciutat de Lleida, on l'artista persegueix la brossa de cada racó convertit en abocador il·legal

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha inaugurat aquest dijous l’exposició ‘Terrain vague’, de Núria Roselló, l’artista guanyadora de la tercera edició de la Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals de l’IEI-Larva, que organitza l’IEI. La mostra es podrà veure a la sala La Gòtika fins al 26 de febrer vinent.
Nascuda a Lleida l’any 1999, Núria Roselló va fer el batxillerat artístic a l'Institut Màrius Torres de Lleida i és graduada en Belles Arts. El seu treball es mou als voltants de l'art, que alhora són art. L'autora travessa el documental, el retrat, la instal·lació i la fotografia de paisatge, passant amb desimboltura d'un gènere a l'altre.
Amb ‘Terrain vague’, Núria Roselló proposa un recorregut fotogràfic pels voltants de la ciutat de Lleida, on l'artista persegueix la brossa de cada racó convertit en abocador il·legal. Llocs que habita per crear una sèrie de representacions tenint la brossa aliena com a matèria principal, donant lloc a escenes que creen o recreen diferents històries en la imaginació de l'espectador, tot explorant en conceptes d'intimitat, ciutat, llar, abandonament i abjecció. Qüestiones vinculades amb l'actualitat, com ara l'ecologia, el reciclatge i la preocupació pel medi ambient, són presents en el seu treball. No és casual, en aquest sentit, l'elecció de la fotografia com a mitjà per expressar el que és inexpressable.
Aquesta exposició individual és un dels premis que, juntament amb l’edició d’un catàleg, Núria Roselló va rebre com a guanyadora de la tercera Biennal Larva, un certamen on s’hi va presentar amb l’obra ‘Basura’, un recorregut fotogràfic pels abocadors il·legals de la ciutat de Lleida. Aquest certamen és una iniciativa ideada des del Departament d’Arts i Patrimoni de l’IEI amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals, a la creació emergent i al teixit artístic de les terres de Lleida, tot cercant i difonent els nous talents artístics, emergents o poc consolidats, i fomentant la creativitat i les iniciatives artístiques dins el territori.