L’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació fan costat al Premi Saó de Ponent de textos teatrals de petit format en la seva cinquena convocatòria

01/12/2020

El certamen literari, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa, lliurarà un premi de 5.000€ a l’obra guanyadora, que serà publicada per Pagès Editors

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat l’escenari, aquest dimarts, de la presentació de la cinquena convocatòria del Premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format.

L’acte ha comptat amb la participació del director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mollerussa, Joan Ramon Domingo, de Jaume Jovells, membre del jurat Premi Saló de Ponent, i de Francesc Pla, membre de Saó de Ponent, entitat que organitza aquest certamen literari amb el suport del consistori, de la Diputació de Lleida i de l’IEI.

Ardanuy ha assegurat que és un orgull per a l’IEI poder acollir actes, activitats culturals o presentacions com la que té lloc avui, que “ja en si és una proposta molt singular i diferent a totes”. Venim d’uns mesos molt durs, “on hem vist com han caigut activitats que estaven molt consolidades, com les companyies han hagut de fer equilibris per reinventar-se i canviar formats i moure calendaris i tot, per mantenir la cultura al carrer, en definitiva, per no rendir-se”, ha assegurat Ardanuy. Per això, per a l’IEI “cada acte que fem és un triomf sobre la Covid”, ha explicat. Per acabar, Ardanuy ha reiterat que “és un orgull poder seguir fent coses presencials o virtuals, però sense permetre que ens paralitzin”.

El premi tindrà una dotació de 5.000 euros, i l’obra guanyadora serà editada per Pagès Editors dins la col·lecció Teatre de Butxaca. Com és habitual, el concurs està obert a peces dramàtiques inèdites, escrites en llengua catalana i de temàtica lliure, amb un màxim de quatre actors o actrius. Els originals es podran presentar fins al 15 de febrer de 2021, i el jurat estarà format per la llibretera Núria Dalmases, el crític teatral Francesc Foguet, el director de teatre Jaume Jovells i els filòlegs Anton Not i Alba Pla.

Saó de Ponent és un projecte que té com a finalitat aglutinar esforços de particulars, administracions i professionals per tal de promocionar la producció cultural lligada a Mollerussa i, per extensió, al territori de Ponent. Una bona mostra és aquest premi que permet visualitzar la qualitat del treball que es produeix a les comarques lleidatanes.