L’Institut d’Estudis Ilerdencs fa costat un any més al Concurs de Piano Ricard Viñes i acollirà un dels concerts dels semifinalistes

22/06/2021
L’Institut d’Estudis Ilerdencs fa costat un any més al Concurs de Piano Ricard Viñes i acollirà un dels concerts dels semifinalistes

 

El certamen, que se celebrarà del 30 de juny al 3 de juliol, ha presentat aquest dilluns la que serà la seva 24a edició amb la presència de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach.

 

La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, ha participat aquest dimarts en la presentació del XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, que s’ha celebrat a la Sala de Cambra de l’Auditori Enric Granados. El concurs compta amb el suport de l’IEI i de la Diputació de Lleida.

A més de Rufach, la presentació ha comptat amb la presència de Jaume Rutllant, regidor de Ciutat i Cultura de la Paeria; Puri Terrado, directora de l’Auditori Enric Granados i membre del jurat del concurs; i Jordi Benseny, pianista i professor del Conservatori i l’Escola de Música Municipal de Lleida, organitzador del concurs i membre del jurat. L’acte ha inclòs una actuació pianística a càrrec de Christian Salamó Labat, alumne de 16 anys del Conservatori, que ha interpretat ‘El Corpus en Sevilla’, d'Isaac Albéniz.

En la seva intervenció, Estefania Rufach s’ha congratulat pel fet que “la cultura torna, i amb moltes ganes”, a la vegada que ha recordat que, arran de la Covid-19, “hem après a apreciar tot allò que tenim i tot allò que fem”, com és el cas d’aquest concurs que enguany compleix 24 anys. Rufach també s’ha mostrat molt satisfeta pel fet el Pati de l’IEI serà escenari d’un dels concerts el divendres 2 de juliol juntament amb la plaça de la Sardana de la Seu Vella, dos indrets “emblemàtics de la ciutat”.

La 24a edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes se celebrarà del 30 de juny al 3 de juliol. Els dos primers dies (dimecres 30 i dijous 1), en horaris de matí i tarda, es faran amb entrada gratuïta les proves semifinals. Per aquestes semifinals s’han classificat 13 dels 34 participants en el concurs, els que van superar les audicions virtuals. Aquests 13 concursants actuaran ja en directe a les semifinals, repartits en dos dies (7 el dimecres dia 30 i 6 el dijous dia 1), amb un repertori consistent en una sonata completa de Beethoven, una peça del repertori Ricard Viñes i, opcionalment, una o més peces de lliure elecció.

Divendres 2, a les 18.30 hores, es faran els dos concerts de piano esmentats abans, a càrrec dels concursants semifinalistes. El primer tindrà lloc al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs a les 18.30 hores, i el segon a la plaça de la Sardana de la Seu Vella a les 20.00 hores, en tots dos casos amb entrada gratuïta, aforament limitat i fent reserva prèvia online.

Pel dissabte 3, a les 19.00 hores, està prevista la gran final a la Sala Simfònica de l’Auditori Enric Granados, en el que serà l’únic concert de pagament. Durant el mateix, cadascun dels tres finalistes interpretarà un dels més bells concerts escrits per a piano acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Víctor Pablo Pérez.

El guanyador del concurs s’endurà un premi de 12.000€ i concerts amb orquestra, el segon, 6.000€ i un concert de piano a l’Auditori de Lleida, i el tercer, 3.000€ i un concert de piano a l’Auditori. També es contempla un premi especial al millor participant espanyol, consistent en un concert de piano a l’Auditori, mentre que tots els semifinalistes rebran la quantitat de 250€.

A més, totes les proves es podran seguir per streaming a través de Lleida TV. Podeu consultar els horaris i fer les reserves d’entrades a: www.auditorienricgranados.cat/cricardvines.