L’Institut d’Estudis Ilerdencs, escenari dimarts vinent de l’estrena a Lleida del documental sobre l’Orquestra Pau Casals

23/06/2023

La cinta, que recupera materials inèdits al voltant de la figura del músic català més universal, es podrà veure a l’Aula Magna a partir de les 18.00 hores

L’Institut d’Estudis Ilerdencs serà l’escenari de la presentació a Lleida del documental ‘L’Orquestra Pau Casals. Excel·lència musical i compromís social’. La cinta es podrà veure dimarts vinent, 27 de juny, a partir de les 18.00 hores a l’Aula Magna.

Impulsat per la Fundació Paul Casals, el documental té una durada de 35 minuts i s’emmarca en el 50è aniversari de la mort del músic català més universal, reconegut intèrpret del violoncel, extraordinari director d'orquestra, gran compositor i mestre de joves músics, una efemèride que se celebra enguany.

La realització del documental ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Filmoteca de Catalunya –que en va acollir l'estrena–, la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament del Vendrell i AC/E (Acció Cultural Espanyola). La cinta recupera materials inèdits procedents dels propis fons de la Fundació Pau Casals així com la digitalització i remasterització de documents audiovisuals originaris, bàsicament de Puerto Rico, on el músic es va exiliar des del 1957 fins a la seva mort.