L’Institut d’Estudis Ilerdencs, centre de les activitats lúdiques de Sant Jordi a Lleida

23/04/2022
Lleida TV i Ua1 Lleida Ràdio emeten en directe els programes especials des de l’IEI, en què Joan Talarn i Estefania Rufach han estat entrevistats

 

La diada de Sant Jordi ha estat protagonista aquest matí de dissabte a l’edifici de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que ha estat l’escenari de dos programes especials en motiu d’aquesta diada.

Després de dos anys de restriccions arran de la pandèmia, i malgrat que la climatologia no ha acabat d’acompanyar i ha obligat a algun canvi d’ubicació, hi havia ganes de Sant Jordi, i així s’ha pogut copsar en les dos propostes que han ocupat per un dia els diferents espais de l’edifici de l’IEI.

D’una banda, Lleida Televisió ha emès en directe el seu programa especial en motiu de la diada, ‘Sant Jordi a Lleida TV’, amb sets al Pati de l’IEI i també a l’Aula Magna. Durant més de tres hores, el programa ha proposat entrevistes, connexions amb l’exterior per copsar l’ambient en diferents indrets, tertúlies, música i una conversa amb el president de la Diputació de Lleida i de l’IEI, Joan Talarn. El programa ha estat conduït per Mariví Chacón, Cristina Capdevila i Josep Cambray, i ha inclòs les actuacions de músics lleidatans com ara Bredda, Lucía Sesé, Itsasgorak, Xènia Pérez, Àrea 41 i Fauna.

De l’altra, Ua1 Lleida Ràdio ha emès, també en directe, en aquest cas des del despatx de vicepresidència, el seu programa especial en motiu de la diada. Durant dos hores, a més d’informar de l’actualitat aliena a Sant Jordi i de parlar amb la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, des dels micròfons d’Ua1 Ràdio s’han repassat les novetats literàries, s’han entrevistat escriptors i també s’ha donat veu a llibreters, floristes i pastissers per tal d’oferir la seva valoració de la festa.