L’IEI va assistir a la XIV Trobada de Centres d’Estudis de Lleida, la Franja, Alt Pirineu, Aran i Andorra, que es va celebrar a Vielha

13/11/2021
El director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Josep Ardanuy, va animar els participants a seguir treballant pel futur del patrimoni, del territori i de la llengua catalana

 

El director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Josep Ardanuy, va participar aquest dissabte a la XIV Trobada de Centres d'Estudis de Lleida, la Franja, Alt Pirineu, Aran i Andorra, que es va celebrar a Era Audiovisuau de Vielha.

El Centre d'Estudis Aranesi va ser l’encarregat d’acollir la trobada en la que ja era la seva 14a edició, en aquest cas amb el suport organitzatiu de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Vielha de Mijaran.

En la seva intervenció, Joan Josep Ardanuy es va congratular pel fet que la Trobada hagués pogut recuperar el caràcter presencial i va aplaudir l’abast i la magnitud de la feina dels més de 120 centres i instituts d’estudis que formen part de la Coordinadora. El director de l’IEI va acabar encoratjant tots els participants en la trobada a que la jornada de Vielha fos un punt de partida per a molts dels projectes de futur del nostre patrimoni, del nostre territori i de la nostra llengua.

Com cada any, la trobada estava concebuda com un espai on els centres participants podien compartir idees, experiències i projectes, i, fins i tot, generar noves iniciatives conjuntes. El programa d’enguany incloïa l’esmorzar de benvinguda, una conferència sobre la cultura i la llengua d’Aran en el context occità, a càrrec de Frederic Vergés, president del Centre d'Estudis Aranesi, la presentació de diferents projectes i una passejada comentada pels carrers de Vielha per tal de conèixer els noms de les cases en companyia d'Arturo Calbetò i Quique Vidal, autors del llibre ‘Estudi e plaçament des nòms des cases de Vielha’.