L’IEI presenta ‘La reina de les bèsties’, el nou conte del projecte Implica’t+ per treballar la Carta de la Terra i l’Agenda 2030

09/12/2021


És obra de Maria Àngels Farrero amb il·lustracions d’Alba Falcó i ha estat traduït al castellà, l’aranès, l’anglès, el francès i l’italià

 

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous la presentació del conte ‘La reina de les bèsties’, que forma part del projecte Implica’t+.

L’acte ha comptat amb la participació del director de l’IEI Joan Josep Ardanuy, del director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Claudi Vidal, de la coordinadora del projecte Implica’t+, Maria del Mar Lluelles, de l’autora de ‘La reina de les bèsties’, Maria Àngels Farrero, i de la il·lustradora, Alba Falcó. El conte ha estat editat per l’IEI i traduït al castellà, l’aranès, l’anglès, el francès i l’italià, i va adreçat a un públic adolescent i jove.

Implica’t+ és un projecte cooperatiu transversal i interdisciplinari que té com a objectiu posar en valor i treballar la Carta de la Terra i l'Agenda 2030 a les aules, i que és obert a tots els docents que hi vulguin col·laborar. Està adreçat a l’alumnat de totes les etapes educatives i conté un ampli ventall de propostes didàctiques elaborades amb diferents metodologies de treball. Es pot desenvolupar al llarg de tot un curs escolar o en un moment concret del període lectiu.

Ara, en motiu del 10è aniversari del projecte, Implica’t+ ofereix aquest llibre, ‘La reina de les bèsties’, que convida a reflexionar sobre els principis i valors proposats per la Carta de la Terra, un document que advoca per una relació d’interdependència entre el ser humà i els altres éssers vius, per una actitud més humil en el context de la comunitat on vivim i per l’expansió del sentit de responsabilitat envers la nostra comunitat actual però també del futur.

Es tracta d’una història de fantasia i d’aventures on dos nois catalans, l’Àlex i en Bernat, s’uneixen a una colla d’adolescents de diversos països per participar en un concurs que premia la millor solució als reptes mediambientals actuals. Així, el que se suposava que seria una tranquil·la excursió d’estudis acaba convertint-se en un perillós viatge on coneixen la màgia dels indis, la saviesa ancestral dels arbres i el valor de l’amistat. S’adonaran de la maldat que perverteix l’ànima de moltes persones i descobriran que el remei per a la majoria de problemes de la nostra societat és tornar als orígens, a la essència d’aquest planeta, el que perviu i sustenta tots els pobles que hi habiten, la natura.