L’IEI posa sobre la taula les divergències i les connexions entre millenials i generació Z a través d’un debat telemàtic

07/04/2021
L’historiador Marc Macià ha estat el moderador d’una sessió en què hi han pres part l’artista i activista Mia Biosca, i els alumnes de la UdL Abel Estiarte i Paula Álvarez.


‘OK Boomers: Debat entre mil·lenistes i generació Z’ ha estat el títol de la sessió telemàtica celebrada aquest dimecres en format telemàtic a través del canal culturaiei.cat sota l’organització de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

El debat ha estat moderat per Marc Macià, historiador i coordinador de la Secció de Geografia i Història de l’IEI, i ha comptat amb la participació de l’artista i activista lleidatana Mia Biosca, i dels alumnes de la UdL Abel Estiarte i Paula Álvarez.

La sessió ha posat sobre la taula les coincidències i les divergències d’aquestes dos generacions al voltant d’un món que s’han trobat construït per la generació boomer i abandonat per la generació X, un món que no els agrada i on resulta força complicat prosperar i realitzar els seus somnis. És per això que el debat ha donat veu a les generacions nascudes entre 1980 i 2010, que ara tenen entre 19 i 39 anys. Són dos generacions unides per un vocabulari en comú i que inclou termes com ara crisi, precarietat, contestació social, atur, pandèmia, docència virtual, tocs de queda, etc.

També s’han abordat temes com la desconnexió entre generacions, la bretxa digital, què és la joventut i fins a quina edat arriba, l’existència o no d’un tap generacional que frena les expectatives de les generacions posteriors, l’afectació que la identitat i la classe tenen en el debat generacional, la propensió a la conflictivitat social de les actuals generacions, el panorama econòmic i de crisi permanent que ens espera, la capacitat per canviar les coses o el futur de les generacions que vindran, entre d’altres.