L’IEI posa damunt la taula la nova llei sobre l’eutanàsia en un col·loqui virtual

09/06/2021

Ha comptat amb la participació de Núria Terribas, Josep Maria Forné, Isabel Alonso i Ramon Mur, amb Josep Corbella com a moderador.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha celebrat aquest dimecres un col·loqui amb diferents especialistes per analitzar la llei sobre l’eutanàsia des de diversos àmbits.

La sessió ha dut per títol ‘La llei reguladora de l’eutanàsia’ i s’ha emès en format virtual via streaming pel canal culturaiei.cat. Hi han participat Núria Terribas, jurista especialitzada en bioètica; Josep Maria Forné, professor de filosofia; Isabel Alonso, vicepresidenta de l’associació Dret a Morir Dignament (DMD-Cat); i Ramon Mur, president del Col·legi de Metges de Lleida, actuant com a moderador Josep Corbella, responsable de la Secció de Ciències Jurídiques de l’IEI.

El col·loqui d’avui tenia el seu origen en la promulgació, el 25 de març passat, de la llei reguladora de l’eutanàsia que entrarà en vigor a finals d’aquest mes de juny. La norma legal defineix l’eutanàsia com l’acte deliberat de posar fi a la vida d’una persona, per voluntat expressa de la mateixa persona, i amb la finalitat d’evitar un sofriment, i la configura com un dret individual inclòs en la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut, identificat com a prestació d’ajuda per a morir.

Atès que la llei reguladora de l’eutanàsia incorpora a l’àmbit social un dret de nova configuració, des de la Secció de Ciències Jurídiques de l’IEI es va creure convenient donar a conèixer tant el seu contingut com els requisits que cal complir per accedir a la prestació d’ajuda per morir, i és amb aquesta finalitat que es va organitzar el col·loqui celebrat avui.