L’IEI donarà la benvinguda a l’any nou amb Preludi 24, el 21 de gener a Guissona amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell

15/01/2024
El programa inclourà obres de Beethoven, Mozart i Fauré, i vol transmetre la confiança en la humanitat davant les adversitats

 

Fidel a una tradició que es va posar en marxa l’any 2021, l’Institut d’Estudis Ilerdencs tornar a donar la benvinguda a l’any nou amb un concert, en aquesta ocasió titulat Preludi 24, que tindrà com a escenari L’Ateneu-Teatre Municipal de Guissona el diumenge 21 de gener a les 18.00 hores, com sempre amb l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida com a protagonista.

Enguany el concert estarà centrat en la música simfònica que oferirà sobre l’escenari la formació completa de l’Orquestra Julià Carbonell, en aquest cas amb la col·laboració de la Companyia de dansa Montse Esteve de Guissona. Pel que fa al repertori, l'obra central serà la setena simfonia de Beethoven, però prèviament s’oferirà una obertura de Mozart i les Masques et Bergamasques de Fauré, de manera que el públic podrà gaudir d'obres de Wolfgang Amadeus Mozart, Gabriel Fauré i Ludwig van Beethoven.

El programa creat per aquest esdeveniment vol transmetre, a través del geni de Beethoven, la grandesa de la humanitat i l'esperança en la humanitat davant les adversitats. En un moment en què la barbàrie humana s'està manifestant en massa fronts, el concert vol expressar la seva confiança en que ens en sabrem sortir per continuar creixent com a humanitat.

Cal recordar que Preludi és una iniciativa que consisteix en un concert a principis d’any que vol ser el preludi musical i cultural a l’any que comença. L’experiència es va posar en marxa l’any 2021 a Tremp, localitat escollida per haver estat una de les més durament castigades per la pandèmia del 2020. El concert va anar càrrec de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverter. Al 2022, la localitat escollida fou Alcoletge com a exemple de població petita posseïdora d’un equipament polivalent que serveix, entre moltes altres activitats, per acollir concerts, fins i tot simfònics. I en aquesta mateixa línia, Preludi va seguir el 2023 amb el concert que es va celebrar a Artesa de Segre. En aquesta edició del 2024, l’esdeveniment compta amb l’organització de l’IEI amb el suport de la Diputació de Lleida, l’Orquestra Julià Carbonell, L’Ateneu-Teatre i l’Ajuntament de Guissona.