L’IEI dedicarà la XIX Jornada de Filosofia a Lleida a la intel·ligència artificial

29/02/2024
L’assagista Jordi Pigem oferirà la lliçó inaugural d’un esdeveniment que se celebrarà en dos sessions, el divendres 8 i el dissabte 9 de març a l’Aula Magna


La intel·ligència artificial és una d’aquelles realitats emergents que dona lloc a situacions complexes que per alguns són font d’oportunitats, mentre que per altres són generadores de temors i de recels. És per això que la Jornada de Filosofia a Lleida ha volgut dedicar a aquest tema la seva 19a edició, que se celebrarà els dies 8 i 9 de març sota el títol ‘Fa por la intel·ligència artificial?’

Organitzada per la Secció de Filosofia de l’IEI, en aquest ocasió la Jornada proposa acostar-nos a una anàlisi crítica de la intel·ligència artificial. Ho farà a través de dos sessions que es podran seguir presencialment a l’Aula Magna i també via streaming pel canal ieicultura.cat.

Així, el divendres 8, a partir de les 17.45 hores, es farà la inauguració, que donarà pas a la lliçó inaugural a càrrec de l’assagista Jordi Pigem, que parlarà sobre ‘Neguits entorn a la intel·ligència artificial’. A continuació (19.15 hores), tindrà lloc la taula rodona ‘Què significa pensar?’, moderada per Ramon Camats i en què hi participaran Josep Maria Forné, Aida de la Torre, Eduard Batlle i Efy Ktistakis.

Passant al dissabte 9, la segona sessió es posarà en marxa a les 10.00 hores amb la conferència ‘Intel·ligència artificial, mitjans i democràcia: reptes i oportunitats’, a càrrec de Josep Maria Porta, professor de Filosofia. En acabar, a les 11.30 hores, es farà la taula rodona ‘Ens ha de fer por la intel·ligència artificial?’, moderada per Meritxell Calderó i amb la presència de Jacint Llauradó, Anna Esteve, Josep Serra i Daniela Pérez.


Podeu consultar el programa>> https://tuit.cat/SZoK4