L’IEI convida a repensar l’aigua a partir del joc, l’experimentació i la imaginació de la mà de Camilo Mutis i Paula Vicente

25/06/2024
L’activitat ‘Fer Aigües’ s’ha emmarcat dins l’exposició ‘Entre la fulla i la muntanya’, que es pot veure a la sala Gòtika fins al 14 de juliol

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha ofert aquest dimarts l’activitat ‘Fer Aigües’, emmarcada dins l’exposició ‘Entre la fulla i la muntanya’, de Paula Vicente Puiggròs, i que ha inclòs una visita guiada a la mostra.

La mateixa Paula Vicente i Camilo Mutis han estat al capdavant de ‘Fer Aigües’, una proposta concebuda com una trobada per repensar l'aigua a partir del joc, l'experimentació i la imaginació. Així, han combinat la paraula, el moviment, l'escolta i la matèria per generar cartografies alternatives rares, poètiques, il·lusòries i sensibles, a la vegada que s’han interpel·lat sobre quins fluxos fa i segueix l'aigua, i com es relacionen aquests amb els elements del seu voltant. De la mateixa manera, a través del dibuix, l'escolta, el moviment i les derives, han investigat com l'aigua es mou dins de les infraestructures i quins altres recorreguts es poden trobar o imaginar, per conformar, entre totes, una gran cartografia per a i amb l’aigua.

De fet, l’exposició ‘Entre la fulla i la muntanya’, que es pot veure a la Gòtika fins al 14 de juliol, explora en les connexions d’allò viu, d’allò infraordinari i de la potència del contacte amb la natura, entre altres fenòmens ecològics, tot recorrent els interiors humits de les muntanyes, les arrels de l’aigua i la vegetació que embolcalla i s’embolica amb les creacions humanes. L’exposició és un dels premis que va rebre Paula Vicente com a guanyadora del guardó IEI-Embarrat 2023, promogut per l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Camilo Mutis (Bogotá, 1992) es psicòleg, artista i professor, amb un interès especial en l'edició, la performance, l'experimentació conceptual i la instal·lació.

Paula Vicente Puiggròs (Barcelona, 1997) centra el seu àmbit de treball en qüestions sobre com habitem i ens relacionem amb el món i els ecosistemes que ens envolten, repensant des d’allò quotidià per obrir preguntes, deixant espai per al dubte.