L’IEI celebra la cinquena edició del Seminari de lectura i transcripció de documents

25/05/2023

Núria Preixens ha estat al capdavant d’una sessió lectiva pensada per ser una introducció a les nocions bàsiques de paleografia

El Servei de Patrimoni Bibliogràfic i Documental de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha organitzat aquest dijous, en col·laboració amb la Secció de Geografia i Història, el V Seminari de lectura i transcripció de documents.

L’activitat s’ha dut a terme a l’Aula Magna de l’IEI i s’ha estructurat en una única sessió lectiva pensada per ser una introducció a les nocions bàsiques de paleografia. En aquesta proposta formativa, s’ha incidit sobretot en el coneixement de les abreviatures i en la datació de documents.

Núria Preixens, historiadora i professora de Paleografia i Diplomàtica i de Civilització Medieval a la Universitat de Lleida, ha estat al capdavant d’aquesta sessió pensada, bàsicament, per aportar –a través de pergamins del mateix Servei de Patrimoni Bibliogràfic i Documental de l’Institut d’Estudis Ilerdencs– aspectes útils per ajudar els inscrits a avançar en l’aprenentatge de la lectura de documents antics.