L’IEI augmenta fins a 1,5 milions d’euros els ajuts per a equipaments culturals de municipis petits

06/05/2024
La inversió ha permès arribar a uns 120 ajuntaments i cobrir el 100% de la subvenció demanada

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha augmentat les ajudes per a equipaments d’ús cultural de municipis petits fins a 1,5 milions d’euros, uns diners que permeten cobrir el 100% dels ajuts demanats per uns 120 municipis. L'any passat, aquesta línia de subvenció estava dotada amb 100.000 euros i limitada a municipis de menys de 400 habitants. En l'actual, en ampliar la partida pressupostària es pot destinar l'ajut a béns mobles a municipis de fins a mil habitants i cobrint la totalitat de la inversió demanada pels ajuntaments, d’acord amb els criteris de la convocatòria.

 

Aquestes ajudes s’han aprovat avui al Consell Rector de l’IEI, encapçalat pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, i el director de l’IEI, Andreu Vázquez. “El nostre objectiu és donar resposta al màxim de municipis possibles perquè puguin millorar les instal·lacions i serveis dels seus equipaments culturals i donar servei, així, a tota la ciutadania”, ha explicat Rufach.

 

Els ajuts serviran, per exemple, per adquirir o renovar mobiliari i material audiovisual per a edificis destinats a usos socioculturals o per poder organitzar activitats que promoguin la cultura catalana. La partida d’1,5 milions permetrà també cobrir les necessitats dels equipaments culturals d’Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), ha afegit Rufach.