L’IEI aportarà 700.000 euros fins a l’any 2023 a través de convenis amb dotze entitats organitzadors d’esdeveniments culturals

06/07/2021
El primer conveni s’ha signat avui amb l’Associació d’Amics de la Música de Cervera, que rebrà 40.000 euros anuals durant tres anys per l’organització del Curs Internacional i el Festival Internacional de Música.

 

Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, i Narcís Saladrigues, president de l'Associació d'Amics de la Música de Cervera, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració entre aquesta entitat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs pel període 2021-2023. L’acte s’ha celebrat a la Biblioteca de l’IEI i ha comptat amb l’assistència d’Estefania Rufach, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis ilerdencs, i del director, Joan Josep Ardanuy.

L’acte d’avui ha servit per obrir un seguit de signatures de convenis amb entitats culturals que són rellevants per a la definició de la identitat del territori. De fet, el passat ple de la Diputació va donar llum verda a l’aprovació de dotze convenis entre l’IEI i diferents entitats culturals de la demarcació per a les tres properes anualitats, que suposen una aportació total de prop de 700.000 euros fins a l’any 2023. L’objectiu d’aquests convenis plurianuals és, doncs, donar tranquil·litat i estabilitat a les organitzacions d’esdeveniments culturals.

En el cas de l’Associació d’Amics de la Música de Cervera, el conveni suposa l’aportació per part de la Diputació de 40.000 euros anuals durant tres anys (2021, 2022 i 2023) a una entitat que organitza el Curs Internacional de Música i el Festival Internacional de Música de Cervera, un dels més veterans i amb més prestigi de l’Estat espanyol, que enguany arriba a la quarantena edició després de l’impàs de l’any passat a causa de la pandèmia. El pressupost del festival és de 85.000 euros.

Tot plegat s’emmarca, tal com ha dit Joan Talarn, dins l’aposta “decidida” que la Diputació de Lleida, a través de l’IEI, està fent “per tal que la cultura a Lleida no sigui una de les damnificades de la pandèmia”. Una aposta que ja es va materialitzar durant el confinament “amb la contractació directa d’accions culturals”, i que ara “es referma posant-se del costat de les entitats i ajuntaments per garantir que, en l’etapa de la recuperació, la cultura sigui una de les peces socials capdavanteres”.