L'IEI, altaveu del Dia Mundial de la Ràdio amb l'adhesió d'onze emissores lleidatanes i onze hores d'emissió en directe

13/02/2023

La diada ha estat una iniciativa del Col·legi de Periodistes de Lleida i hi han assistit més de 300 alumnes de diferents centres educatius a escoltar la ràdio en directe

Durant la jornada han estat entrevistats el president de la Diputació de Lleida i de l'IEI, Joan Talarn, i el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre

L'Institut d'Estudis Ilerdencs ha estat aquest dilluns l'altaveu que el Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida ha escollit per a la celebració del Dia Mundial de la Ràdio. Un total d'onze emissores lleidatanes s'han adherit a la iniciativa, que ha permet emetre onze hores de ràdio en directe des de diferents espais i dependències de l'IEI. Durant la jornada han estat entrevistats el president de la Diputació de Lleida i de l'IEI, Joan Talarn, el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, i el director de l'IEI, Joan Josep Ardanuy.

Per vuitè any consecutiu, el Col·legi de Lleida –amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, de la Paeria i de la UdL– ha proposat una celebració conjunta a la qual s'han adherit RNE, Catalunya Ràdio, Cadena COPE, Cadena SER, Onda Cero, UA1 Lleida, Emun, Alpicat Ràdio, Ràdio Ponent, Ràdio Rosselló i Ràdio La Seu. Aquestes emissores han emès part de la seva programació des de l'IEI en una jornada que s'ha posat en marxa a les 8 del matí i que ha durat fins les 7 del vespre. Cada emissora ha comptat amb una franja horària per fer les seves emissions, en una experiència que, a més, ha permès als oients acostar-se per viure l'experiència de la ràdio en directe. En concret, hi han assistit més de 300 alumnes dels centres Sant Jaume-Les Heures, del Mirasan, del FEDAC Lleida, del Joan Solà de Torrefarrera, del Màrius Torres i d'Ilerna.

A més, també s'ha comptat amb la participació en graella dels alumnes de 1r curs del Cicle Formatiu Grau Mitjà de Vídeo discjòquei i So de l'Institut Caparrella, curs 2022-2023 de Lleida, i amb alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu Grau Mitjà de Vídeo discjòquei i So d'Ilerna Lleida.

Cal remarcar que el tema de l'edició d'enguany del Dia Mundial de la Ràdio, marcat per la UNESCO, era 'Ràdio i Pau-Mediem en el diàleg', ja que l'entitat destaca "la ràdio independent com a pilar per a la prevenció de conflictes i consolidació de la pau".