L’IEI acull una nova jornada de visites guiades a l’exposició ‘Pergamins’

24/04/2024
La sessió ha permès conèixer una mostra que exposa 18 exemplars del Fons de l’antic Hospital de Santa Maria de Lleida. La darrera jornada està programada per al dissabte 4 de maig

 

Aquest dimecres s’ha celebrat la segona de les tres jornades de visites guiades a l'exposició ‘Pergamins’, una mostra que es pot veure a la Zona Zero de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

La primera d’aquestes sessions va tenir lloc el passat 5 d’abril, mentre que la de cloenda està programada per al dissabte 4 de maig (11.30 h). Cal recordar que, per gaudir d’aquestes visites guiades, cal fer inscripció prèvia a través de correu electrònic [email protected].

L'exposició ‘Pergamins’ mostra una part dels pergamins del Fons de l’antic Hospital de Santa Maria de Lleida. Està formada per 18 exemplars dels que es conserven al Servei de Patrimoni Bibliogràfic i Documental de l’IEI, un departament encapçalat per Sílvia Farrús. Núria Preixens és la comissària d’una exposició que es pot veure a la Zona Zero de l’IEI fins al 12 de maig.

Els pergamins són uns exemplars d’entre els segles XV i XVII, de tipologies diverses (privilegis reials, butlles papals, documents de compra-venda i testaments, entre d’altres), que mostren, a més, aspectes diversos de la població de Lleida en època medieval, parlen de l’organització de l’hospital i de com s’assistia als malalts en aquesta destacada institució que tenia la seva seu en l’edifici que actualment ocupa l’IEI.