L’IEI acull la quarta de les vuit sessions del Grup de Lectura de Documents que promouen els arxius de Lleida

10/05/2023
L'Aula Magnna de l'IEI és l’escenari d’una iniciativa que en la seva primera edició té com a eix temàtic ‘La vida quotidiana i la mort a Lleida’


L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimecres la quarta de les vuit sessions programades dins el Grup de Lectura de Documents. La jornada s’ha desenvolupat a l’Aula Magna.

Aquest projecte es va iniciar el passat 19 d’abril i compta amb la implicació de tots els arxius de la ciutat de Lleida: l’Arxiu Capitular, l’Arxiu Diocesà, l’Arxiu Històric, l’Arxiu Municipal, l’Arxiu de la Universitat, l’Arxiu de la Diputació i el de Institut d’Estudis Ilerdencs.

Concretament, la voluntat d’aquest Grup de Lectura de Documents és poder fer difusió i donar a conèixer els diferents fons documentals dels arxius per apropar-los a la ciutadania des d’una vessant distesa i donant protagonisme no només al document, sinó també –i sobretot– al ciutadà.

El Grup de Lectura parteix, doncs, de la idea de centrar les diferents sessions en aspectes de la vida quotidiana. Així és com, per aquesta primera edició, s’ha escollit un tema tant ampli com és ‘La vida quotidiana i la mort a Lleida’, que s’anirà tractant en les set sessions programades, sempre en dimecres, en cada un dels espais implicats.

La darrera sessió, que servirà com a cloenda d’aquesta primera edició del Grup de Lectura, se celebrarà el 7 de juny tot coincidint a més amb la Setmana Internacional dels Arxius i consistirà en una visita, oberta a tothom i sense necessitat d’inscripció prèvia, al cementiri de Lleida.

 

Lleida, 10 de maig de 2023