L’Espai iX de l’Institut d’Estudis Ilerdencs projecta l’exposició de la 16è Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi

07/07/2021
Les arts tridimensionals són enguany les protagonistes del guardó, tal com es pot comprovar en la mostra, que romandrà oberta fins al 5 de setembre.

L’exposició corresponent a la 16a edició del Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans va obrir ahir dimarts les seves portes a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, concretament a l’Espai iX, on es podrà veure fins al 5 de setembre.

Aquest premi va néixer l'any 2001, i des d’aleshores continua apostant per la promoció de les arts plàstiques tant d'artistes consolidats com de professionals novells, tot alternant cada any les arts tridimensionals i les pictòriques.

Enguany, el protagonisme és per a les arts tridimensionals, tal com es farà palès tant en aquesta mostra –que també està previst que visiti Bellpuig i Torrefarrera–, com en l'edició del catàleg amb les 25 obres finalistes.

Un catàleg que és el resultat dels esforços i la creativitat dels nous talents artístics, a més d’una mostra d'allò que la Fundació Jaume Perelló, un altre dels artífex del projecte, ha sabut construir teixint complicitats transversals amb els ajuntaments de Bellpuig, Torrefarrera, el Consell Comarcal de l'Urgell i el Museu d'Història de Catalunya. A tot plegat cal afegir-hi l'Institut d'Estudis Ilerdencs amb el seu desig de continuar treballant per al món de les arts i per una cultura catalana singular i universal.