Les músiques de Pau Casals i de La Ruta de les Estrelles signen una nova jornada de Festa Major a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

16/07/2022
Els actes acabaran dissabte vinent amb ‘La veritable història dels Tres Porquets’, amb Xip-Xap, i un ball de tarda al ritme de L’Anònima Orquestra

La Festa Major 2022 de l’IEI ha celebrat aquest dissabte una nova jornada en què la música ha acaparat l’activitat, amb Pau Casals i La Ruta de les Estrelles signant dos propostes ben diferents.
Així, d’una banda, al matí s’ha pogut veure l’espectacle musical ‘El col·leccionista de Pipes, una proposta per a tota la família de la Fundació Pau Casals en què l’actriu Clara del Ruste i la violoncel·lista Núria Galvany han interpretat de forma divertida i lúdica el conte ‘Pau Casals: Col·leccionista de Pipes’, d’Anna Obiols, i gràcies a la qual petits i grans han pogut reviure diferents moments de la vida i de l’obra de Pau Casals i han descobert el violoncel a través del seu so amb la interpretació en directe de músiques diverses.
A la tarda ha estat el torn per a La Ruta de les Estrelles, una agrupació musical formada per cinc intèrprets: Albert Morreres (flautes), Ivan Pérez (violí), Robert Querol (percussions), Hèctor Beberide (guitarra, bouzouki i arpa) i Sergi Llena (cornamuses, whistles, trompa de Ribagorça i flautes de bec). Amb la seva proposta, pretenen revitalitzar la música popular sense tancar-se a les tradicions d’un lloc concret, explorant noves sonoritats de llocs tan propers i tan llunyans com ara Irlanda, Escòcia, Galícia, Occitània, la Bretanya, la República Txeca, Grècia i, com no, Catalunya.
La Festa Major 2022 de l’IEI se celebra coincidint amb el 80è aniversari de la institució. La d’avui era la tercera jornada, la penúltima d’una programació que acabarà dissabte vinent amb l’espectacle de titelles ‘La veritable història dels Tres Porquets’, amb què la companyia Xip-Xap reinterpreta el conte clàssic (a partir de les 12.00 hores), i el ball de tarda (18.00 hores) al ritme de L’Anònima Orquestra, amb música de revetlla per posar el millor fi de festa possible. Com en totes les sessions anteriors, l’escenari serà el Pati de l’IEI, convertit en envelat per a l’ocasió. De fet, només en cas de pluja els actes es traslladarien a l’Aula Magna.
A continuació podeu consultar la programació íntegra:

PROGRAMACIÓ DE LA FESTA MAJOR DE L’IEI 2022

Dissabte, 2 de juliol
12 h – EL DRAPAIRE MUSICAL
Taller de Sons d’Ocells (elements de rebuig que esdevenen ocells)
18 h – BREDDA
Ball de tarda (rock, reggae, rap i molt més)
Dissabte, 9 de juliol
12 h – ‘FILIKRUSTY’, amb IMPROVISTO’S KRUSTY SHOW
Tres pallassos en un circ contemporani
18 h – NØLAH – LIVE
Ball de tarda (música electrònica en viu i en directe)
Dissabte, 16  de juliol
12 h – ‘EL COL·LECCIONISTA DE PIPES’, amb la FUNDACIÓ PAU CASALS
Un conte per descobrir Casals a través de les seves pipes
18 h – LA RUTA DE LES ESTRELLES
Ball de tarda (folk català, occità, bretó, irlandès...)
Dissabte, 23 de juliol
12 h – ‘LA VERITABLE HISTÒRIA DELS TRES PORQUETS’, amb XIP-XAP
Titelles que reinterpreten el conte clàssic
18 h – L’ANÒNIMA ORQUESTRA
Ball de tarda (autèntica música de revetlla)