L’economia social i solidària, eix de la cinquena edició de la Fira Ponent FEST, el 15 d’abril amb el suport de la Diputació i l’IEI

30/03/2023
La plaça de la Catedral acollirà una trentena d’expositores entre entitats i cooperatives d’aquest àmbit

 

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous la presentació de la V Ponent FEST-Fira d’Economia Social i Transformadora, esdeveniment que se celebrarà el dissabte 15 d’abril a la plaça de la Catedral de Lleida. La fira està organitzada per Ponent Coopera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

La presentació ha comptat amb la participació d’Estefania Rufach, vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l'IEI; Ignasi Amor, regidor de Joventut, Festes i Tradicions i Esports de la Paeria; Ramon Boixadera, director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; Maricel Piñol, representant dels serveis territorials d'Empresa i Treball a Lleida; i Marcel Vidal, coordinador de Ponent Coopera.

La fira té l’objectiu de visibilitzar l’economia social i cooperativa de les terres de Lleida, i donar a conèixer els seus productes i serveis a la ciutadania. També es vol fomentar el coneixement i la col·laboració entre les empreses i entitats que treballen amb criteris ètics i solidaris. El programa inclou la mostra de més de 30 projectes i entitats de l’Economia Social i Solidària, xerrades, tasts de productes, espectacles teatrals i concerts per tots els públics.

La Ponent FEST d’enguany se celebrarà a la plaça de la Catedral de Lleida i ocuparà també l'espai del Pati de les Comèdies per realitzar alguns actes. El lema central de la fira en aquesta cinquena edició és la comunitat com a pilar principal de l'economia social i solidària, amb més d'una trentena d'expositores entre entitats i cooperatives d’aquest àmbit.

Així, durant tot el dia es podran visitar les iniciatives d’economia social i solidària presents a la fira i que són alternatives econòmiques de proximitat, ubicades a la plaça de la Catedral.

El programa inclou els següents actes:

12:00h - Inauguració de la Fira amb les autoritats al Pati de les Comèdies amb actuació de Sound de Secà, companyia d'arts de carrer.

13:00h - Primera rua sobre la Cooperativa i la Comunitat al Pati de les Comèdies. Les rues parteixen d’una ponència base on es posarà el marc general de cada rua per tot seguit visitar l’estand d’aquelles entitats que ens poden servir d’exemple en el seu dia a dia. Coneixerem les experiències d'Alba Jussà i al Centro la Vida amb un tast de cervesa de Casa Dalmases.

16:00h - Segona rua sobre el Cooperativisme Basc on coneixerem l'experiència d'OlaTuKoop amb tast de licors de la cooperativa Tres Cadires al Pati de les Comèdies.

17:00h - Actuació per a infants a càrrec de la companyia de teatre Campi qui Pugui.

18:00h - Tercera rua sobre Cultura Comunitària amb les experiències d'Associació Hangar, La Descomunal i el Centre de Titelles de Lleida amb tast de vins de L'Olivera.

19:30h - Actuació de combos a càrrec de l'Orfeó Lleidatà.

20:00h - Cloenda de la fira amb concert de Kelly Isaiah, integrant del grup de música lleidatà Koers.

Podeu trobar més informació sobre la Fira Ponent FEST a: https://ponentfest.cat.