Laura Lechuga parla de nanotecnologia i nanomedicina a l’era postpandèmia durant la segona entrega del cicle Ciència a l’IEI

15/11/2022
El cicle seguirà dimarts vinent amb la xarrada 'Recursos minerals, minerals crítics i transició energètica', a càrrec de Joaquim Proenza, i acabarà el dia 29 amb una taula-debat entorn de la privacitat en entorns digitals



La professora Laura Lechuga ha signat aquest dimarts la segona entrega del cicle Ciència a l'IEI, una conferència titulada 'Nanotecnologia i Nanomedicina: El futur del diagnòstic clínic en la era postpandèmia'.

Lechuga és una química, professora de Recerca del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), que lidera el grup de Nanobiosensors i Aplicacions Bioanalítiques de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) a Barcelona. Ha estat directora del Departament de Sensors i Biosensors de l'Institut de Microelectrònica de Madrid del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) d'Espanya. Autora de més de 270 publicacions científiques i de 8 famílies de patents, ha participat en més de 80 projectes de recerca, majoritàriament internacionals, i és una divulgadora científica activa. Durant la pandèmia del coronavirus, Lechuga va desenvolupar un biosensor òptic simple, de baix cost i ràpid, per detectar la Covid-19.

La Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies de l'Institut d'Estudis Ilerdencs és al capdavant d'aquest cicle que té com a objectiu difondre temes científics de la mà d'investigadors i especialistes de primer ordre. Ciència a l'IEI es va inaugurar dimarts passat amb 'L'economia circular: diverses mirades a una estratègia clau de sostenibilitat', a càrrec d'Oriol Pou, i seguirà el dia 22, amb 'Recursos minerals, minerals crítics i transició energètica', a càrrec de Joaquín Proenza, per acabar el dia 29 amb una taula-debat entorn de la privacitat en entorns digitals, amb Ramon Arnó i Jordi Murgó. Totes les sessions es fan a l'Aula Magna de l'IEI, però també es poden seguir via streaming pel canal culturaiei.cat.