L’art urbà s’instal·larà a Cappont amb el Lleida _potFest 2023, que se celebrarà del 27 de març al 2 d’abril amb el suport de l’IEI

16/03/2023
El festival inclourà cinc intervencions murals de gran format, un mural col·lectiu del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida, una exposició de l'artista David L, un vermut musical, una performance artística, quatre tallers de graffiti i la visita final als murals
La vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, ha participat aquest dijous a la presentació d'una nova edició del Lleida_potFest 2023, el Festival d'art urbà de la ciutat de Lleida, que en aquesta ocasió desenvoluparà la seva programació al barri de Cappont del 27 de març al 2 d'abril.
L'acte s'ha celebrat a la seu de Lleida Jove i, a més de Rufach, hi han participat Sandra Castro, tercera tinenta d'alcalde i regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes; Ignasi Amor, regidor de Joventut, Festes i Tradicions i Esports, i Carles Hernández, director del Lleida_potFest 2023.
En la seva intervenció, Estefania Rufach ha destacat que "és un goig poder celebrar el tercer festival" perquè des de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ens havíem proposat "arribar fins a tot el territori i territori també és la ciutat de Lleida". Com a explicat Rufach, amb projectes com aquests es modernitzen les institucions, però que no tindrien sentit sense la implicació de la societat. Per això ha felicitat al director de Lleida_potFest, per aconseguir "aquesta complicitat, també per part de les entitats privades". Així, ha remarcat que des de l'IEI estan encantats de col·laborar i estar presents en les activitats que es fan a la ciutat.
Al marge de la presentació del festival, també s'ha donat a conèixer la imatge i el cartell d'aquesta edició del certamen, obra dels dissenyadors gràfics Matías Tolsà i Álex Martínez. De la mateixa manera, s'ha dut a terme un acte de reconeixement als patrocinadors i col·laboradors amb les empreses i entitats que donen suport al festival.
Organitzat per la Paeria amb el suport de la Diputació de Lleida i de l'IEI, el festival té com a gran objectiu promoure i donar a conèixer aquesta manifestació artística de tall contemporani, que utilitza les façanes, mitgeres i altres elements de la ciutat per plasmar intervencions artístiques de gran format. Cal destacar que, després de dos anys, Lleida ha començat a posicionar-se en el circuit de festivals d'aquest tipus, i la seva repercussió és cada cop més gran. És per això que el festival continuarà amb la seva vocació de fer arribar aquesta disciplina artística a la ciutadania de Lleida i alhora posar a Lleida al mapa nacional i internacional de ciutats amigues de l'art urbà, tot plegat millorant el paisatge urbà i embellir diferents espais de la ciutat, i a la
PREMSA
vegada aconseguint la complicitat i participació de la població dels barris i zones on es faci el festival.
Pel que fa al programa, el festival inclourà cinc intervencions murals de gran format (amb Amaia Arrazola, Dadospuntocero, Oriol Arumí, Sabotaje al Montaje i Vinie), un mural col·lectiu del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida (amb un missatge positiu i coordinat pels artistes locals Llukuter i Foxy), una exposició de l'artista David L al Beat Café i Soul, un vermut musical, una performance artística amb Hyundai, quatre tallers de graffiti (amb Aka Modesto, Kamma Marlo, Rata con Corbata i Zach Oreo), i la visita final als murals, prevista pel diumenge 2 d'abril.
Programa d'actes i activitats
INTERVENCIONS MURALS DE GRAN FORMAT (DEL 27 DE MARÇ AL 2 D'ABRIL):
1. Intervenció mural d'AMAIA ARRAZOLA als 4 mòduls de la façana de l'Escola Frederic Godàs (a l'av. Doctora Castells, 29-31).
2. Intervenció mural de DADOSPUNTOCERO a la façana posterior de l'edifici de l'Escola Politècnica Superior del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, ubicat al carrer de Jaume II, 69 (la façana que mira que als jardins interiors).
3. Intervenció mural d'ORIOL ARUMÍ a la mitgera de l'edifici ubicat a l'avinguda del President Tarradellas, 30 (xamfrà amb avinguda de Victoriano Muñoz). Tocant a la zona de Fira de Lleida.
4. Intervenció mural de SABOTATGE AL MUNTATGE a la façana de l'edifici Polivalent 2 del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, ubicat al Carrer de Pere de Cabrera, 5.
5. Intervenció mural de VINIE a la façana de l'edifici ubicat al carrer de Dr. Zammenhoff, 6 xamfrà amb carrer del Riu Francolí.
MURAL COL· LECTIU DEL PLENARI DELS INFANTS I ADOLESCENTS DE LLEIDA
Data: Dimarts 28 de març
Horari: de 9 a 13 hores
Lloc: Mur de la canalització del Riu Segre (a l'alçada de la Passarel·la del Liceu Escolar a la banda del barri de Cappont)
El Plenari dels Infants i Adolescents de la ciutat de Lleida és òrgan consultiu, participatiu i representatiu de la població infantil i adolescent de la nostra ciutat amb 25 anys de trajectòria.
Durant aquest temps s'han treballat temes molt diversos, sempre amb l'objectiu de fer sentir la veu dels infants i adolescents sobre aspectes que són del seu interès i aconseguir una millora i transformació social.
Aquest projecte està coordinat des del Departament d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l'Ajuntament de Lleida i durant el curs 2022-2023 participen 15 escoles i 10 Instituts, organitzats de la següent manera:
• Consell d'Infants (52 infants): de les escoles Ciutat Jardí, Seu Vella (Cervantes), FEDAC, Príncep de Viana, Joan XXIII, Magí Morera, Sant Josep de Calassanç, Francesco Tonucci, Frederic Godàs, Parc de l' Aigua, Espiga, Països Catalans, Sant Jordi, Riu Segre, Sant Jaume- les Heures.
• Consell de Joves (42 joves): dels Instituts La Mitjana, Josep Lladonosa, Lestonnac, FEDAC, Joan Oró, Maria Rúbies, El Carme, Episcopal, Sant Jaume -Les Heures i INS Ronda.
PREMSA
L'aportació del Plenari al festival _potFest 2023 serà el resultat d'un procés participatiu dels infants i joves que en formen part, i que integrarà un mural de grans dimensions amb un missatge positiu. La proposta està coordinada pels artistes locals Llukuter i Foxy, professionals de renom i trajectòria contrastada en aquest àmbit.
Amb aquesta intervenció al _potFest 2023 fa encara més visible la implicació dels infants i joves del Plenari amb la ciutat de Lleida.
EXPOSICIÓ DE L'ARTISTA DAVID L AL BEAT CAFÉ I SOUL (DOCTORA CASTELLS, 36)
Dates de l'exposició: del 28 de març al 3 d'abril.
Inauguració: divendres 31 de març a les 21h.David
L és un pintor de Barcelona nascut el 1979. Fa 28 anys que pinta i després de passar per diferents etapes perfeccionant el seu estil, va trobar el seu lloc parodiant personatges de la seva infància, molt populars, relacionats amb el món del cinema, el terror, del còmic, de l'art, de la música... (molt influenciat per la dècada dels 80 i 90).
Actualment la seva obra artística és complicada de trobar, ja que la seva inquietud és pintar en espais abandonats, difícils de localitzar i la seva millor eina per a la difusió de les seves creacions són les xarxes socials (Instagram @davidl_bcn).
_POTFEST VERMUT MUSICAL
Horari: Dissabte 1 d'abril de 12 a 15h.Lloc
: Rambla de Doctora Castells (entre carrer Riu Ebre i Av. de l'Estudi General)
Amb la col·laboració de Hoppers Lleida, un dels punts de trobada i dinamització cultural del barri de Cappont, s'organitzarà una sessió musical a càrrec del DJ Àlex Gasulla de Còsmic Records i del reconegut DJ i artista polifacètic Miqui Puig.
PERFORMANCE ARTÍSTICA AMB HYUNDAI
Horari: Dissabte 1 d'abril de 13 a 14h.Lloc
: Rambla de Doctora Castells (entre carrer Riu Ebre i Av. de l'Estudi General)
Intervenció artística de la mà del reconegut ninotaire Paco Ermengol i de l'artista multidisplinar Foxy. Mitjançant diferents tècniques d'aplicació d'esprai i retolació podrem gaudir en directe de la personalització de dos automòbils cedits pel concessionari Hyundai- Control Motor Serveis Automobilístics SL. Art i creativitat en estat pur.
TALLERS
Tots els tallers tindran lloc el dissabte 1 d'abril a la Rambla de Doctora Castells (tram entre C. Riu Ebre i Av. de l'Estudi General). Els tallers es realitzaran de les 16 a les 19 hores i es faran per torns de 45 minuts cada grup.
Requereixen d'inscripció prèvia a la web https://lleidapotfest.paeria.cat .
• Taller de graffiti amb l'artista AKA MODESTO
Taller amb AKA Modesto, artista urbà la trajectòria del qual va íntimament lligada al mapa platònic dels seus moviments, repliques i intensitats.
Aprendrem a combinar l'esprai amb la tècnica de l'stencil i entre tots crearem una obra on per mitjà de paraules expressarem els nostres sentiments als murs.
• Taller de graffiti amb l'artista KAMMA MARLO
Taller amb l'artista Kamma Marlo, il·lustradora, dissenyadora gràfica i muralista que està omplint el món de color amb les seves obres on predominen la figures de dones i nenes amb gran fortalesa.
Aprendrem a utilitzar l'esprai, combinar colors, treballant de manera harmònica i unint aquest art amb el colorisme mil·lenari de la ceràmica japonesa.
PREMSA
• Taller de graffiti amb l'artista RATA CON CORBATA
Taller amb Rata con Corbata, artista urbà que actualment treballa com a educador en l'àmbit artístic per compte propi duent a terme tallers i projectes mitjançant metodologies d'art participatiu i creació comunitària.
Aquest taller es proposa com una primera presa de contacte amb la creació col·lectiva. Aprendrem a pintar amb esprai, a treballar en equip, creant obres úniques i irrepetibles.
• Taller de graffiti a càrrec ZACH OREO (patrocinat per MONTANA COLORS)
Molt actiu a la moguda artística graffitera de París a finals dels 90, Zach Oreo empra diverses disciplines de l'art amb les seves creacions artístiques, que van des del dibuix, la pintura, mural, disseny gràfic, art urbà i la intervenció tèxtil. En aquesta mateixa línia a l'any 2009 crea la marca Endzlab, utilitzant una icona de les seves creacions The Badass Bear, aquest és un personatge únic que gaudeix d'una gran personalitat, és un cadell d'os amb cara de dolent i el podem trobar tant en murs del carrer com en llenços i peces tèxtils. Omplirem de color, art i creativitat les nostres ments i ho plasmarem a la realitat.
VISITA FINAL ALS MURALS
Horari: Diumenge 2 d'abril d'11 a 13h.Lloc
d'inici: Av. President Josep Tarradellas, 30
Lloc de finalització: C. Pere de Cabrera, 5 (Edifici polivalent 2 de la UdL)
Convocatòria oberta a tota la ciutadania i persones amants del 'art urbà, per participar a la visita als murals ja acabats. Hi participaran autoritats i responsables polítics, veïns i veïnes del barri de Cappont, persones representants de les empreses patrocinadores i entitats col·laboradores, propietaris dels edificis que han cedit les seves façanes, entitats i associacions del barri de Cappont i públic en general.
Durant la passejada podrem intercanviar opinions amb les i els artistes convidats i fer un bon reportatge fotogràfic.
Finalment es farà una valoració final de l'edició de 2023.
PÀGINA WEB DEL FESTIVAL
https://lleidapotfest.paeria.cat
Les inscripcions als tallers oberts s'hauran de fer a través de la web del festival (apartat Activitats), a sota de cada activitat hi haurà un enllaç que portarà a un formulari per fer les corresponents inscripcions.