L’Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix repassa dos dècades de camí i guiatge amb una exposició al Pati de l’IEI

16/03/2023
El Pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs acull des d'aquest dijous i fins al 2 d'abril l'exposició 'Lo Manaix. 20 anys'.

La inauguració ha comptat amb la presència del director de l'IEI, Joan Josep Ardanuy, acompanyat dels responsables de l'exposició, que són Oriol Olmo, Àurea Gardeñes, Àlex Serra i Gemma Furriols i del regidor de Joventut de l'Ajuntament de Lleida Ignasi Amor.

La mostra arriba a l'IEI en motiu del vintè aniversari de la creació de l'Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix, fruit de l'encreuament de dos agrupaments escoltes històrics a Lleida, l'AE Lo Marraco i l'AE Renaix l'Esquinç, que va culminar amb la creació de Lo Manaix.

Ara, 20 anys més tard, l'exposició vol ser una mostra del camí fet per l'escoltisme a Lleida durant aquest període, amb cantimplores, motxilles, tendes de campanya, guitarres, bancs, rotllanes, fulards, xiruques, capelines, aïllants i gorres, però també plors, rialles, abraçades, salutacions, cantades, i esgarrifances. L'exposició pretén ser doncs, un petit record del moviment escolta i guia i del simbolisme que el caracteritza, dels moments de descoberta personal, de companyonia, de projectes de voluntariat nacional i internacional.