La teòloga biblista Mar Pérez tanca a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs el cicle ‘La humilitat’ de l’IREL

13/04/2023
‘Benaurats els humils’ ha estat el títol de la darrera de les sis xarrades programades dins aquest cicle

Joan J. Busqueta, David Jou, Anna Maria Agustí, Blanca Manzano i Ferran Sáez van signar les cinc sessions anteriors

La teòloga biblista Mar Pérez ha signat, aquest dijous a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la cloenda del cicle ‘La humilitat’, de l'Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida (IREL).

Mar Pérez, doctora en Sagrada Escriptura, ha ofert una xarrada titulada ‘Benaurats els humils’, posant així el colofó a un cicle que s’ha desenvolupat al llarg del curs 2022-23 i que tenia com a objectiu reivindicar la humilitat per tal de realitzar-nos com a humans.

Les sessions es van posar en marxa l'octubre passat amb la lliçó inaugural a càrrec de Joan J. Busqueta, titulada 'L'aire fresc de la humilitat a la història', celebrada a la UdL, i van seguir amb tres xarrades més a la seu de l'IREL que van anar a càrrec de David Jou ('Física i humilitat: la sorpresa inacabable del món'), Anna Maria Agustí ('Humilitat i humiliació en la societat de l'ego') i Blanca Manzano ('Humilitat i maduresa personal'). Les dos darreres entregues han tingut com a escenari l'Aula Magna de l'IEI: el 9 de març, amb Ferran Sáez ('Raó i humilitat') i la xarrada d’avui amb Mar Pérez. El cicle ha comptat amb la coordinació de l’IREL, que és al capdavant de l'organització juntament amb la Fundació Joan Maragall, la Universitat de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida.