La sisena convocatòria del Premi Saó de Ponent posarà el focus en textos teatrals de petit format localitzats a Mollerussa

11/11/2021
 L’edició del 2022 s’ha presentat avui a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que col·labora amb un guardó dotat amb 5.000 euros i amb la publicació de l’obra per Pagès Editors.

L’acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, i de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

 

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous la presentació de la 6a convocatòria del Premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format, que enguany té com a gran novetat el fet que les obres que s’hi presentin han de contextualitzar-se en una localitat teatral, que en aquest cas serà Mollerussa. El premi és una iniciativa de Saó de Ponent amb el suport de l’IEI de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Mollerussa.

L’acte ha comptat amb la participació del president de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach; de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; Francesc Pla, president de l’Associació Saó de Ponent; i Maribel Pérez, membre d’aquesta entitat.

Tal com han detallat els representants de Saó de Ponent, el premi és obert a obres dramàtiques inèdites, en català i no representades, i que no hagin estat representades amb anterioritat. La temàtica serà lliure i amb un màxim de quatre actors/actrius, i tal com ha quedat dit, la novetat d’enguany és que l’acció dramàtica haurà d’estar localitzada a Mollerussa. Cada autor podrà enviar un màxim d’un original a [email protected] abans de la data límit de lliurament, que és el 14 de febrer de 2022.

Pel que fa als premis, la dotació és de 5.000 euros per a l’obra guanyadora, que a més serà editada per Pagès Editors dins la col·lecció Teatre de Butxaca. Quant al jurat, estarà format per la historiadora Carme Alòs, el crític teatral Francesc Foguet, el director de teatre Jaume Jovells, el filòleg Anton Not i la periodista Laia Soldevila. El veredicte del jurat es farà públic durant l’acte de proclamació que se celebrarà el divendres 25 de març de 2022.

Saó de Ponent és un projecte que té com a finalitat aglutinar esforços de particulars, administracions i professionals per tal de promocionar la producció cultural lligada a Mollerussa i, per extensió, al territori de Ponent. Una bona mostra és aquest premi que permet visualitzar la qualitat del treball que es produeix a les comarques lleidatanes.