La Sala Sant Domènech de La Seu d’Urgell tanca el cicle ‘La música del silenci’ de l’IEI en homenatge al personal sanitari

27/11/2021
L’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior ha posat música a una iniciativa que ha viatjat a tres escenaris del territori

 

La Sala Sant Domènech de La Seu d’Urgell va ser l’escenari, aquest dissabte, del darrer dels tres concerts que han format part del cicle ‘La música del silenci’, una iniciativa de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior que ha comptat amb el suport dels ajuntaments de les tres poblacions que ha visitat: Mollerussa, Alpicat i La Seu d’Urgell. Els concerts han estat concebuts com un homenatge al personal sanitari per la seva tasca durant tot el temps de pandèmia, i en tots ells la fila zero ha estat ocupada per representants d’aquest sector.

El director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, va ser present en aquest concert final, un espectacle que, com en els dos anteriors al Teatre de l’Amistat de Mollerussa (7 de novembre) i a la Sala La Unió d’Alpicat (21 de novembre), l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior va ser dirigida per Jordi Castellà i va comptar amb Judith Terribas com a veu solista.

Aquesta formació musical, que serveix de pont entre les orquestres i bandes de conservatoris i escoles de música i les professionals, va oferir un repertori basat en diferents autors americans que han escrit obres per a orquestra de corda. Així, el primer bloc del concert va incloure compositors d’una línia més clàssica i continuadors de la tradició musical europea, mentre que el segon es va dedicar a obres i melodies conegudes de Broadway i la vessant americana més jazzística i moderna. Philip Glass (String Quartet No. 2 ‘Company’), Samuel Barber (Adagio for Strings), Caroline Shaw (Entr’acte), John Cage (4’33’’), George Gershwin (‘Summertime’ i ‘That Gershwin Rhythm’), Leonard Bernstein (medeley de ‘West Side Story’) i Stephen Sondheim/Bob Krogstad (‘Send in the Clowns’) van formar part del programa.

El cicle ‘La música del silenci’ no era el primer homenatge musical al món sanitari promogut des de l’IEI, ja que l’any passat es va organitzar el concert ‘Essencial’ a la Seu Vella de Lleida, un espectacle que es va fer a porta tancada degut a les restriccions sanitàries que encara es mantenien.