La mort és la temàtica central del primer Club de lectura de documents

29/03/2023
Impulsat per l’Ateneu Popular de Ponent, el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià i set arxius de la demarcació de Lleida, entre els quals hi ha el Servei d’Arxius, Estudis i Informació de la Diputació, i el Servei d’Arxius i Llegats de l’IEI

 

La Diputació de Lleida, a través dels seus serveis d’arxius (Servei d’Arxius, Estudis i Informació, i Servei d’Arxius i Llegats de l’IEI), col·labora amb el primer Club de lectura de documents instat per l’Ateneu Popular de Ponent i el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià. La idea, tal com fan els clubs de lectura de les biblioteques, és donar a conèixer al públic el patrimoni documental que custodien els diferents arxius de la ciutat de Lleida. Aquest club, amb el títol de “la vida quotidiana i la mort a Lleida”, mostrarà documents històrics al llarg de vuit sessions.

 

Els participants del club debatran sobre aquesta temàtica i sobre com s’ha manifestat en èpoques anteriors a partir del que exposen els documents seleccionats per part dels responsables de cada arxiu. A partir de còpies de documents facilitades per cada centre, els lectors i interessats s’endinsaran en la vida quotidiana i la mort dels lleidatans del passat.

 

Les vuit sessions se celebraran a l’Arxiu Històric de Lleida; Arxiu Diocesà de Lleida; Arxiu Municipal de Lleida; Arxiu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; Arxiu Capitular de Lleida; Arxiu de la Diputació de Lleida i Arxiu de la Universitat de Lleida, a més d’una sortida al cementiri de Lleida. Tots els arxius col·laboren en aquestes activitats i formen part del club de lectura.

 

El calendari de sessions serà el següent:

 

Arxiu Històric de Lleida: 19 d’abril
Arxiu Diocesà de Lleida: 26 d’abril
Arxiu Municipal de Lleida: 3 de maig
Arxiu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs: 10 de maig
Arxiu Capitular de Lleida: 17 de maig
Arxiu de la Diputació de Lleida: 24 de maig
Arxiu de la Universitat de Lleida: 31 de maig
Sortida al cementiri de Lleida: 7 de juny
 

Totes les sessions es faran de 17.00 hores a 18.30 hores i són gratuïtes, amb inscripció prèvia i places limitades. Cal fer la inscripció a través del correu electrònic [email protected] especificant a quina o quines sessions es voldria participar. La inscripció quedarà feta un cop es rebi el correu de confirmació.

 

La sortida del 7 de juny al cementiri de Lleida, que tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja, és oberta a tothom i no cal inscriure-s’hi prèviament.