La llevadora Cristina Barana ofereix una xarrada sobre el dol perinatal dins el cicle Dona i Salut 2022 #mesenllàdel8M de l’IEI

28/04/2022
L’acte era el segon dels quatre que formen part d’un cicle que tindrà continuïtat el 26 de maig amb Gina Badia i el 16 de juny amb Neus Aymamí

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous una nova activitat dins el cicle Dona i Salut 2022 #mesenllàdel8M. En aquesta ocasió, la protagonista ha estat la llevadora Cristina Barana, que ha ofert una xarrada sobre ‘Dol perinatal’. L’acte ha estat presentat pel diputat Albert Bajona i també hi han assistit les diputades Mercè Carulla i Helena Martínez, així com l’assessor en matèria de Salut Jordi Cortada.

Cristina Barana és llevadora responsable de dol perinatal al servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Lleida de l’Institut Català de la Salut. Cal recordar que aquest servei va posar en marxa al 2019 un grup de suport al dol perinatal. L’atenció grupal està liderada per dues llevadores referents de dol perinatal, en procés continu de formació específica per tal d’oferir serveis de qualitat a les famílies que ho necessitin.

Aquest ha estat el segon dels quatre actes previstos dins la segona edició del cicle ‘Dona i Salut #mesenlladel8M’, una iniciativa conjunta de les àrees d’Igualtat i Salut de la Diputació de Lleida, amb el suport de l’IEI i la col·laboració de la delegació territorial a Lleida del Col·legi de Psicologia de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida. El cicle seguirà el 26 de maig amb ‘Trastorns alimentaris en període pandèmic’, a càrrec de Gina Badia; i el 16 de juny amb ‘Impacte de les xarxes socials’, a càrrec de Neus Aymamí.

El cicle té com a objectiu és posar el focus sobre les problemàtiques de salut que afecten les dones i que malauradament estan força invisibilitzades, així com de comprovar com afecta el patriarcat a la salut mental de les dones.