La Gòtika acull fins al 13 de desembre l’exposició ‘Jamás vi tanta belleza’, d’Edu Fernández, premi Institut d’Estudis Ilerdencs a l’Embarrat 2019

27/10/2020

El polifacètic artista bilbaí presenta una mostra que suposa el seu darrer treball, un vídeo i alguns quaderns amb dibuixos i anotacions originals

La sala La Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des d’avui i fins al 13 de desembre l’exposició performativa individual ‘Jamás vi tanta belleza’, d'Edu Fernández, premi Embarrat 2019-Festival de Creació Contemporània.

La mostra inaugurada aquesta matí correspon, en efecte, al projecte que va guanyar el premi Embarrat-Institut d’Estudis Ilerdencs dins aquest certamen que se celebra a Tàrrega, i el guardó del qual era una exposició individual a l’IEI. Al Embarrat 2019, Edu Fernández va presentar una creació de vídeo-art d’uns 6 minuts de durada titulada ‘El parque del pasatiempo’ a mig camí entre la ficció documental i l’assaig, en la qual l’artista bilbaí contraposava la construcció del parc de Betanzos a principis del segle XX com a símbol de progrés vers l’abandó que pateix actualment aquest emblemàtic espai del municipi gallec. Ara, a l’IEI, Edu Fernández presenta el seu darrer treball, un vídeo d’uns 20 minuts que arriba acompanyat d’alguns quaderns amb dibuixos i anotacions originals.

Edu Fernández (Bilbao, 1987) és un artista, músic i performer. És Màster d'Art Contemporani per la Universidad Europea de Madrid i graduat en Belles Arts per la Universidade de Vigo. Va estudiar durant diversos anys a l'estranger en països com Alemanya, Bèlgica i el Brasil.

El seu treball artístic se centra en la identitat i la performance. Se sent còmode utilitzant diferents mitjans com ara la música, el vídeo o l'escriptura, sempre investigant nous formats i llenguatges híbrids, amb un característic i obscur sentit de l’humor. La seva obra ha estat exhibida en museus i galeries internacionals. Ha estat guardonat en importants concursos i estudiat en entorns acadèmics. Ha actuat en diverses ocasions a la televisió i en altres espectacles. En l’actualitat resideix a internet, buscant històries i persones de veritat.

Podeu trobar més informació sobre l’artista i la seva obra a: https://edufernandez.net.