La fira divulgativa Ciència al Carrer arriba demà a la seva 14a edició amb previsions força optimistes malgrat el format virtual

27/05/2021
L’Institut d’Estudis Ilerdencs col·labora en l’organització d’una cita que compta amb 2.200 inscrits i 53 expositors, i que es podrà seguir al web www.cienciaalcarrer.com entre les 11.00 i les 13.00 hores.

 

La fira de ciència divulgativa Ciència al Carrer arribarà aquest divendres a la seva 14a edició després de l’aturada per raons sanitàries del 2020. La represa es farà en format virtual i es podrà seguir al web www.cienciaalcarrer.com entre les 11.00 i les 13.00 hores.

La cita serà un nou pas per consolidar Lleida com a capitalitat de la ciència divulgativa, adreçada a un públic familiar i a la ciutadania en general. Es coordina des del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, del Departament d’Educació, i està organitzada conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida i l’institut d’estudis Ilerdencs.

La no presencialitat no ha estat impediment perquè més de 2.000 joves (2.200 concretament) s’hagin inscrit per visitar la mostra. Entre els expositors figuren com a protagonistes els centres educatius i els mateixos estudiants de totes les edats, que mostren i justifiquen els seus experiments i projectes científics. A més, hi són convidats experts, divulgadors, entitats i empreses que tenen la ciència com a missatge.

Entre aquests, cal destacar que un grup de centres participarà mostrant projectes de treball relacionats amb els objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de la ciència, la tecnologia i les matemàtiques.

El format virtual ha facilitat, a més, que centres i poblacions allunyades de la capital del Segrià hi puguin participar, com és el cas de les escoles de Bossòst i de Les.

Tot i que la fira se celebra demà, aquest dijous a la tarda (17.30 hores) se celebrarà una conferència inaugural virtual impartida pel professor Anicet Cosialls amb el títol ‘La ciència dels viatges espacials’. Així mateix, CaixaForum Lleida ofereix visites gratuïtes a l’exposició ‘Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna’.

La fira en xifres 
·         53 expositors.

·         22 centres educatius amb mostres de ciència en general.

·         18 centres educatius amb mostres de treballs d’ODS a través de les STEAM.

·         8 divulgadors.

·         6 entitats/empreses.

·         2.200 inscrits.

·         Nombre indeterminat de visitants (obert a tota els públics).

Novetats edició 2021
·         Format virtual.

·         Treballs d’ODS a través de les STEAM.

·         Participació de centres de: Anglesola, Maldà, Bossòst, El Palau d’Anglesola, Almenar, Tàrrega, Mollerussa, Alfarràs, Les, Ivars d’Urgell, Balaguer, Alpicat, Torrefarrera i Lleida.