La desena edició de l’InterFado tornarà a convertir Lleida en la capital d’aquest gènere amb quatre concerts i el suport de l’IEI

05/10/2021
Raul Marques obrirà el festival el dia 15 al Cafè del Teatre, Ana Roque actuarà amb Fado Inverso a l’Espai Orfeó el dia 16 i Fado em Trio tancarà el certamen amb un concert doble a La Seu d’Urgell (dia 22) i el Cafè del Teatre (23).


InterFado, el Festival Internacional de Fado de Catalunya que organitzen la Fundació Orfeó Lleidatà i l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració del Consolat de Portugal a Barcelona, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de Supermercats Plusfresc, i sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, celebrarà la 10a edició del 14 al 23 d’octubre i inclourà quatre concerts, dos dels quals es faran al Cafè del Teatre de Lleida, un altre a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell i un altre a l’Espai Orfeó de Lleida.

El festival s’ha presentat aquest dimarts a l’Espai Orfeó en un acte en què hi han participat Jaume Rutllant, regidor de Cultura i Model de Ciutat i 4t tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida; Joan Josep Ardanuy, director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; i Òscar Enrech, director de la Fundació Orfeó Lleidatà; Carolina Blàvia, directora artística del Festival InterFado.

InterFado tindrà lloc per desè any consecutiu a Lleida i per segona vegada a La Seu d’Urgell i comptarà amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado.

Entrant més en detall en el programa, Raul Marques, obrirà el festival al Cafè del Teatre de Lleida (divendres 15 d’octubre, a les 22.00 hores), on presentarà en exclusiva a Catalunya el seu nou àlbum, ‘New Lisbon, Arizona’. Amb un estil que es mou entre el fado i la cançó d’autor, al nou disc es pot sentir també la influència de la musicalitat mexicana i de la meridional americana.

Un dia després (dissabte 16, 20.00 hores), arribarà el segon dels concerts. Serà a l’Espai Orfeó i anirà a càrrec de la cantant portuguesa Ana Roque, acompanyada de la guitarra de João David Almeida, amb qui forma el grup Fado Inverso. En aquesta ocasió conviden al violoncel a Susana Castro Santos.

Els dos darrers concerts tindran com a protagonista la mateixa formació, Fado em Trio, amb Flora Miranda a la veu, Bernardo Soares al piano i Ricardo Casaleiro al vibràfon i percussió. Oferiran un espectacle únic en el qual la música sense barreres ni fronteres és l’objectiu que pretenen assolir els tres artistes en el seu projecte. Actuaran divendres 22 (21.00 hores) a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell i un dia després (dissabte 23, 22.00 hores) al Cafè del Teatre de Lleida.

Pel que fa a l’oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival, seguirà present a l’edició d’enguany, tot i que, degut a l’estricte protocol sanitari per la Covid-19, no tindrà lloc a les sales de concerts. Enguany s’ha organitzat un taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka (Plusfresc) el dijous 14 d’octubre. Cal fer inscripció prèvia al web www.plusfresc.cat.

Per entrades i més informació cal consultar la pàgina web www.orfeolleidata.cat.