La convocatòria per a la quarta edició de LARVA-Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals aplega un total de 23 projectes

08/09/2023
El jurat escollirà durant aquest mes els/les finalistes que, a més d’optar al premi de guanyador/a, participaran en l’exposició col·lectiva que es farà a la sala La Gòtika de l’IEI, entitat impulsora del guardó

 

Un total de 23 projectes s’han presentat a la convocatòria corresponent a la quarta edició de LARVA-Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals. El jurat del certamen es reunirà al llarg d’aquest mes de setembre per tal d’escollir els/les finalistes que, a més d’optar al premi de guanyador/a, participaran en l’exposició col·lectiva que es farà a la sala La Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

L’IEI és al capdavant de l’organització d’aquest certamen que té com a premi per a l’artista guanyador/a la producció d’una exposició individual i l’edició del catàleg corresponent. La iniciativa té com a finalitat donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals i a la creació emergent, així com donar a conèixer el teixit artístic de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran. La intenció de la convocatòria és la recerca i difusió de nous talents artístics, emergents o poc consolidats, i fomentar la creativitat i les iniciatives artístiques al territori. És per això que la voluntat de la Biennal no és tant guardonar obres concretes, sinó valorar aquelles trajectòries que el jurat consideri rellevants i mereixedores per rebre un impuls. La convocatòria estava destinada a creadors de qualsevol llenguatge artístic.

La selecció dels artistes i obres que formaran part de l’exposició i que optaran al Premi LARVA anirà a càrrec d’un jurat format pel director/a de l’IEI; per Joanpere Massana, artista i conseller del Departament d’Arts de l’IEI; Natàlia Chocarro, directora de Projectes Externs de la Fundació Vila Casas, col·laboradora habitual de la revista ‘Bonart’ i del diari ‘El Punt Avui’; Nora Ancarola, artista visual, gestora cultural i docent, codirectora de l’espai d’art contemporani MXEspai1010 de Barcelona; Vicent Fibla, director de Mèdol-Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, gestor cultural i productor musical; i Anselm Ros, responsable d’exposicions de l’IEI.

L’IEI comunicarà oportunament els artistes seleccionats per a l’exposició, a cadascun dels quals atorgarà 300€ per la producció de la mostra. El veredicte sobre l’artista guanyador de LARVA.04 es donarà a conèixer en un acte públic que tindrà lloc a La Gòtika de l’IEI el mateix dia de la inauguració de l’exposició, prevista per al 22 de desembre de 2023. Aquesta exposició podrà itinerar per les capitals de comarca que s’hi mostrin interessades.