La conferència ‘Bombolles. Més que un divertiment’ té el seu origen en el seu Treball de Recerca, del mateix títol La divulgadora científica Paula Gómez, una alumna de l’Institut Guindàvols de Lleida, ha ofert aquest dimecres a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs la conferència ‘Bombolles. Més que un divertiment’, una proposta mitjançant la qual ha volgut oferir al públic una mirada científica d’aquest fenomen de la natura. Paula Gómez ha parlat, doncs, de les bombolles des d’una perspectiva científica, amb enfocaments basats en la física, la química, la matemàtica i la biologia per explicar fenòmens que ens envolten i que semblen estar fora d’allò raonable, com ara la vacuna de la Covid o per què certes espècies tenen l'habilitat de caminar sobre l'aigua. És per aquest motiu que aquesta divulgadora científica ha parlat d’esferes que floten lliurement pel cel, d’esferes iridescents amb colors en constant canvi, d’esferes buides, o d’altres que en trencar-se desapareixen en el no-res. Esferes que semblen totes elles plenes de màgia i que captiven tant els infants més menuts com els grans científics. Paula Gómez és una estudiant de 2n de batxillerat de l’Institut Guindàvols que va fer el Treball de Recerca sobre les bombolles de sabó, i que va titular ‘Bombolles. Més que un divertiment’, el mateix títol que la xarrada que ha ofert avui a l’IEI. Per fer aquest treball, que ha obtingut diferents reconeixements i premis, es va basar en els descobriments fets per Agnes Pockels, una investigadora en química orgànica i mecànica de medis continus, pionera en l’estudi de la tensió superficial i de les monocapes.

29/03/2023
La divulgadora científica Paula Gómez, una alumna de l’Institut Guindàvols de Lleida, ha ofert aquest dimecres a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs la conferència ‘Bombolles. Més que un divertiment’, una proposta mitjançant la qual ha volgut oferir al públic una mirada científica d’aquest fenomen de la natura.

Paula Gómez ha parlat, doncs, de les bombolles des d’una perspectiva científica, amb enfocaments basats en la física, la química, la matemàtica i la biologia per explicar fenòmens que ens envolten i que semblen estar fora d’allò raonable, com ara la vacuna de la Covid o per què certes espècies tenen l'habilitat de caminar sobre l'aigua. És per aquest motiu que aquesta divulgadora científica ha parlat d’esferes que floten lliurement pel cel, d’esferes iridescents amb colors en constant canvi, d’esferes buides, o d’altres que en trencar-se desapareixen en el no-res. Esferes que semblen totes elles plenes de màgia i que captiven tant els infants més menuts com els grans científics.

Paula Gómez és una estudiant de 2n de batxillerat de l’Institut Guindàvols que va fer el Treball de Recerca sobre les bombolles de sabó, i que va titular ‘Bombolles. Més que un divertiment’, el mateix títol que la xarrada que ha ofert avui a l’IEI. Per fer aquest treball, que ha obtingut diferents reconeixements i premis, es va basar en els descobriments fets per Agnes Pockels, una investigadora en química orgànica i mecànica de medis continus, pionera en l’estudi de la tensió superficial i de les monocapes.