La càmera de Xavier Marrades converteix en exposició l’espectacle de les bandades d’estornells a Cervera durant la pandèmia

06/10/2023
Les imatges formen part de ‘Murmuracions’, que es podrà veure fins al 10 de desembre a la sala La Gòtika

‘Murmuracions’ és el títol de l’exposició que, de la mà del seu creador, Xavier Marrades, es podrà veure fins al 10 de desembre vinent a la sala La Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

La mostra s’ha inaugurat aquest divendres amb la participació de l’artista i la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach. L’exposició inclou un seguit d’imatges que la càmera de Xavier Marrades, barceloní resident a Cervera, va captar durant la pandèmia de la Covid a la capital de la Segarra. Unes imatges que recullen l’espectacle natural que ofereixen els estornells, agrupats a milers, en les postes de sol d’hivern, amb les seves coreografies hipnòtiques executades amb una sincronia que és tot un misteri, i que van acompanyades d’un so particular (les ‘murmuracions’ que donen nom a l’exposició). La mostra també va acompanyada d’imatges en format vídeo dels activistes de la SIDA de Nova York dels anys 80 i dels ancestres africans que sobreviuen a Bahia, Brasil.

Xavier Marrades va estudiar comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i un Màster en documental a la School of Visual Arts de Nova York. La seva obra es mou entre el documental molt personal i el cinema experimental.