La Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs posa en marxa el quart Seminari de Lectura i Transcripció de Documents

10/11/2022
S'ha estructurat en tres sessions lectives, la primera de les quals s'ha dedicat a fer una introducció a la paleografia tot incidint en el coneixement de les abreviatures i en la datació de documents

L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha estat aquest dijous l'escenari de la primera de les tres sessions que configuren la quarta edició del Seminari de Lectura i Transcripció de Documents.

El seminari està organitzat per la Biblioteca de l'IEI en col·laboració amb la Secció de Geografia i Història, i s'ha estructurat en tres sessions lectives que continuaran els dos dijous següents (17 i 24 de novembre), sempre de 16.30 a 18.30 hores i a l'Aula Magna.

La jornada d'avui s'ha dedicat a fer una sessió d'introducció a la paleografia tot incidint en el coneixement de les abreviatures i en la datació de documents. Durant les sessions restants, es realitzaran les transcripcions dels diferents pergamins escollits i s'implementaran al repositori de la Biblioteca. Núria Preixens és al capdavant de l'equip docent del seminari.