Júlia Vergara-Alert es pregunta a l’IEI si estem preparats per a una altra pandèmia

22/06/2022
Investigadora principal de la línia de coronavirus zoonòtics a l’IRTA-CReSA i membre del grup de treball en models animals de la Covid-19 de l’OMS, ha ofert una xarrada de caire divulgatiu sobre aquesta qüestió

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat aquest dimecres l’escenari de la jornada ‘Lliçons apreses durant els dos anys i mig de Covid-19: estem preparats per a una altra pandèmia?’. La sessió ha tingut com a presentadora a la doctora Judit Ribas i a la ponent Júlia Vergara-Alert (IRTA-CReSA), que ha ofert una xerrada de caire divulgatiu on ha proporcionat una visió global de les zoonosis, tot i que posant especialment el focus en la Covid-19.

Així, la sessió ha intentat donar resposta a qüestiones relacionades amb la pandèmia, com ara si podríem haver estat més preparats per fer-li front o què en sabem de les malalties infeccioses transmeses pels animals o zoonosis. Un dels eixos principals, però, ha estat el referent a si estem preparats per a una nova pandèmia o epidèmia.

Durant els més de 14 anys de la seva carrera científica, Júlia Vergara-Alert, veterinària de professió, ha estudiat malalties infeccioses com ara la grip aviària i porcina i els coronavirus altament patogènics, com el MERS-CoV i el SARS-CoV-2, causant de la pandèmia de la Covid-19. Actualment, és investigadora principal de la línia de coronavirus zoonòtics a l’IRTA-CReSA. A més, des de l’abril de 2020, la Júlia és membre del grup de treball en models animals de la Covid-19 de l’Organització Mundial de la Salut.

L’acte ha estat organitzat per la secció de Lleida de la Societat Catalana de Biologia (SCB) amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.