Júlia Borràs parla de ‘Manipulació robòtica en entorns humans’ al cicle Ciència a l’IEI

18/11/2021
La d’avui ha estat la tercera de les cinc conferències programades dins una activitat organitzada per la Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies.

 

El cicle Ciència a l'IEI que organitza la Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha celebrat aquest dijous la tercera de les cinc sessions previstes, que ha anat a càrrec de Júlia Borràs Sol, investigadora associada a l’IRI-Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC).

La conferència de Júlia Borràs ha tractat sobre ‘Manipulació robòtica en entorns humans’ i ha tingut com a escenari l’Aula Magna de l’IEI, amb entrada lliure i aforament limitat, tot i que també s’ha pogut seguir via streaming a través del canal ieicultura.cat.

Borràs va estudiar Matemàtiques i Informàtica a la UPC i la UOC, respectivament. El 2011 va obtenir el seu doctorat en IRI, després d'això va realitzar set anys de recerca a l'estranger, a la Universitat de Yale i a l'Institut de Tecnologia de Karlsruhe, treballant en problemes de manipulació i locomoció. Des del 2018 es va incorporar novament a l'IRI en el marc del projecte Clothilde. El 2019 va guanyar la beca Ramon y Cajal i a l'estiu del 2020 es va convertir en investigadora associada permanent de l’IRI, a més de ser la subdirectora.

Ciència a l’IEI continuarà dijous vinent, dia 25, amb ‘En busca del origen de la vida’, a càrrec de Carlos Briones Llorente, mentre que el tancament està previst pel 2 de desembre amb Francisco A. González Redondo i la conferència ‘Leonardo da Vinci: un genio entre la Edad Media y la Modernidad’. El cicle té com a objectiu donar a conèixer les darreres actualitzacions científiques de la mà d’investigadors i especialistes de primer nivell.