Josep Maria Forné protagonitza a l’Institut d’Estudis Ilerdencs una nova conferència del cicle ‘La fraternitat’ de l’IREL

10/03/2022
El cicle es va iniciar a l’octubre passat i acabarà el 21 d’abril amb la xarrada que oferirà el teòleg Ramon Prat

 

L’Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida (IREL) ha celebrat aquest dijous a l’Institut d’Estudis Ilerdencs una nova entrega del cicle de conferències ‘La fraternitat’. En aquesta ocasió, la xarrada ha anat a càrrec del professor de filosofia Josep Maria Forné, que ha parlat sobre ‘Oferir la fraternitat: la política’.

L’acte ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’IEI i dona continuïtat a un cicle que es va posar en marxa el mes d’octubre passat i durant el qual hi han intervingut, fins al moment, Rafa Allepuz, professor de la UdL i director de Càritas Lleida, Josep M. Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL, la psicòloga Pilar Mariné, la professora Montse Sánchez, i Míriam Díez, directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació. Al cicle li restarà ara una darrera xarrada, la que oferirà el 21 d’abril el teòleg Ramon Prat sobre ‘Fratelli tutti: l’alternativa del papa Francesc’. Totes les conferències tenen com a eix la fraternitat entesa com a peça fonamental per assolir un món millor, tal com s’expressa en l’encíclica ‘Fratelli tutti’ del papa Francesc.

Cal destacar també que aquest divendres, l’IREL organitza el seminari-curs ‘L’atri dels gentils (humanisme i transcendència). Ciència, filosofia i teologia’, una activitat que se celebrarà de 18.00 a 21.30 hores a l’edifici del rectorat de la UdL i que comptarà amb les intervencions de Josep Esquera, Josep Maria Porta i Ramon Prat, actuant com a moderadora Camina Pardo. Tant el cicle de conferències com el seminari estan coordinats per Joan Busqueta, Josep Maria Forné, Manel Mercadé i Ramon Prat.