Jordi Jové i Albert Bayona proposen a La Gòtika de l’IEI els seus relats audiovisuals ‘Forma de pebrot’ i ‘Lumière i companyia’

06/04/2022
També han presentat el catàleg de la seva exposició, que fins al dia 10 encara es pot veure en aquest espai de l'Institut d'Estudis Ilerdencs



L'Institut d'Estudis Ilerdencs ha celebrat aquest dimecres la jornada titulada 'Relats audiovisuals comentats pels artistes i col·loqui', a càrrec dels artistes Albert Bayona i Jordi Jové.

La sessió ha estat presentada per Anselm Ros, responsable d'exposicions de l'IEI, i ha tingut lloc a sala La Gòtika, un espai que, des del passat 25 de febrer i fins al 10 d'abril, acull l'exposició "Five minutes before the wind blows it all away" "j'aime les nuages... les nuages qui passent...", una mostra que és fruit de la col·laboració, precisament, d'Albert Bayona i Jordi Jové.

A la jornada d'avui, Albert Bayona (Lleida, 1954) ha parlat sobre 'Lumière i companyia', oferint un repàs de la influència dels germans Lumière en els cineastes i artistes visuals, mentre que Jordi Jové (Seròs, 1961) s'ha centrat en les formes i colors infinits que presenten els núvols, en una xarrada titulada 'Forma de pebrot'.

A més, Jové i Bayona han presentat el catàleg de l'exposició que es pot veure a l'IEI, una proposta que creua els llenguatges i en què la imatge de la realitat es fa a través de mecanismes de representació entre l'antic i el nou, entre el passat i el futur. Una proposta que, a més, no és la primera col·laboració entre dos figures referencials de l'art de casa nostra, el primer en el terreny de la pintura i el segon en el del videoart, atès que ja han treballat plegats en altres ocasions.