Jordi Adrià exposa a l’IEI les ‘Transicions’ del paisatge urbà de la ciutat de Lleida

03/12/2021
La Zona Zero acull fins al 14 de febrer vinent una exposició que explica l’evolució urbana a partir de 25 fotografies del Fons Antic de l’IEI que ara Adrià ha repetit reproduint els enquadraments

L’Institut d’Estudis Ilerdencs acull, des d’aquest divendres, l’exposició ‘Transicions’, comissariada pel fotògraf Jordi Adrià i que es podrà veure fins al 14 de febrer vinent a la Zona Zero de l’IEI.

L’exposició explica, a partir de 25 fotografies provinents del Fons Antic de l’IEI, l’evolució urbana i històrica de la ciutat de Lleida, mitjançant el joc visual entre el vell i el nou, entre la mirada antiga i la perspectiva actual. Així, a les imatges podem trobar edificis vells que muten en moderns, altres que esdevenen carrers nous amagats darrera de cases o murs, places que semblen altres places,... Tot un seguit de canvis que evidencien que el paisatge urbà es rendeix a la transició del temps.

‘Transicions’ és, doncs, la línia entre el pas del temps i la memòria. Pretén activar aquella part nostàlgica dels carrer passejats i de les places gaudides en una sola imatge. Per això, el fotògraf Jordi Adrià ha repetit les fotografies antigues en l’actualitat, reproduint els enquadraments i les perspectives originals. Desprès d’un procés de postproducció, s’han superposat ambdues imatges, antiga i nova, per evidenciar de manera clara i senzilla aquest viatge en el temps.

El visitant podrà gaudir de 10 imatges lenticulars, en gran format, 25 fotografies i una tablet on l’espectador podrà jugar amb les imatges.