‘Joan Oró i l’astronomia al Montsec’ brillen amb llum pròpia a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

13/06/2023
L’Aula Magna ha acollit una conferència signada a tres veus per Xavier Palau, Quique Herrero i Salvador Ribas

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs s’ha afegit aquest dimarts a l’Any Joan Oró amb la celebració de la conferència ‘Joan Oró i l’astronomia al Montsec’, celebrada a l’Aula Magna i que ha anat a càrrec de Xavier Palau, representant de la Fundació Joan Oró, Quique Herrero, director tècnic de l’Observatori del Montsec i investigador de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, i Salvador Ribas, director del Parc Astronòmic del Montsec.

Cal recordar que la Fundació Joan Oró, en el marc de l’Any Joan Oró –declarat oficialment per la Generalitat per tal de commemorar el centenari del naixement de bioquímic català–, està impulsant diverses activitats que tenen com a finalitat donar a conèixer l’obra i la figura de Joan Oró, alhora que inspirar el públic amb la temàtica de l’origen de la vida i incentivar vocacions científiques en el nostre país.

És en aquesta línia que s’emmarca la celebració de conferències de caràcter divulgatiu arreu del territori, i molt especialment a Lleida, ciutat natal d’Oró. I en aquest sentit, la Fundació Joan Oró considerava imprescindible incloure dins aquest cicle de conferències una que pivotés al voltant de l’Observatori i del Parc Astronòmic del Montsec, atès que aquests dos projectes van ser impulsats per Joan Oró, la figura del qual s’ha reivindicat en la xarrada d’avui juntament amb aquests espais tan singulars amb els quals va estar estretament vinculat. L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, gestor de l’Observatori del Montsec, i el Parc Astronòmic del Montsec, s’ha volgut implicar també en aquesta activitat.