Jaume Almacellas parla dels fongs filopatògens a la segona i darrera jornada de l’Exposició de Bolets de Tardor de l’IEI

25/10/2022
La mostra ha tancat avui les seves portes després d'estar instal·lada durant dos dies al Pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs

L'Institut d'Estudis Ilerdencs ha tancat avui les dues jornades en què els bolets han estat protagonistes. Ho ha fet amb la conferència que ha ofert el doctor enginyer agrònom Jaume Almacellas sobre 'El món dels fongs fitopatògens'.

Aquesta xarrada s'ha celebrat a l'Aula Magna de l'IEI i s'emmarcava en la doble jornada dedicada a la XXXII Exposició de Bolets de Tardor de les Terres de Lleida, tot plegat sota l'organització de la Secció de Micologia de la casa.

En la seva conferència, Jaume Almacellas ha tractat un tema d'especial interès per a la gent de les nostres comarques, donada la seua implicació i les seues conseqüències econòmiques en l'agricultura del nostre país. Cal destacar que Almacellas és cap del Laboratori d'Agricultura i Sanitat Vegetal de Catalunya en Generalitat de Catalunya i que va ser Responsable de las Agrupaciones de Defensa Vegetal y Evaluación de Diagnosis (2004-2014), a més d'autor de nombrosos llibres i articles especialitzats.

Pel que fa a l'Exposició de Bolets de Tardor, s'ha instal·lat durant dos dies al Pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i incloïa més de 220 espècies de bolets recol·lectats durant el passat cap de setmana pels membres de la secció amb la col·laboració desinteressada d'alguns boletaires també aficionats a la micologia. A la mostra hi eren representades la majoria de famílies de la comunitat fúngica de les nostres terres.