Estefania Rufach expressa el suport de l’IEI i de la Diputació de Lleida a Som Cinema en la inauguració de la 12a edició del festival

21/10/2021
La vicepresidenta ha participat en l’acte, celebrat a l’Auditori del Centre de Cultura i Cooperació Transfronterera de la UdL, i on s’ha projectat el documental ‘El retorn, la vida després de l’ISIS’

 

La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, ha participat aquest dijous en l’acte d’inauguració de la 12a edició de Som Cinema-Visual Art, Festival de l’Audiovisual Català de Lleida, que s’ha celebrat a l’Auditori del Centre de Cultura i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida.

A més de Rufach, l’acte ha comptat amb les intervencions de Montse Pifarré, quarta tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida; Estanis Font, representant de la UdL, coordinador de Comunicació, Difusió i Premsa; i Judith Vives, directora artística de Som Cinema, a més de la presència d’Albert Turull, director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, i del subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Crespín.

En el seu parlament, Estefania Rufach, ha felicitat el festival per haver pogut sobreviure a la travessia del desert que, per al món de la cultura, ha suposat la pandèmia, així com per les excel·lents xifres d’aquesta 12a edició. És per això que Estefania Rufach ha expressat el compromís de l’IEI i de la Diputació per seguir donant suport a Som Cinema.

La inauguració ha inclòs la presentació del festival i de les projeccions que s’hi podran veure, així com el visionat del documental ‘El retorn, la vida després de l’ISIS’, dirigit per Alba Sotorra, que ha estat l’encarregada de presentar la cinta. Aquest documental mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic i que van marxar dels seus respectius països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. 

Organitzat per la Paeria de Lleida amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida, Som Cinema se celebra fins aquest diumenge i projectarà en quatre espais de la ciutat (l’ScreenBox Lleida, l’Auditori del Campus de Cappont de la UdL, Ilerna i el Cafè del Teatre) una seixantena de films de ficció i documentals, així com presentacions i cinefòrums de les pel·lícules.