Estefania Rufach dona la benvinguda al Turó de la Seu Vella com a nou espai de la Fira de Titelles, que obre la seva 33a edició

27/04/2022
El vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha participat en l'acte inaugural, celebrat al Castell del Rei



La vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, ha participat aquest divendres al vespre en la inauguració de la 33a edició de la Fira de Titelles de Lleida. L'acte ha tingut lloc al Castell del Rei del Turó de la Seu Vella, un espai que s'incorpora per primer cop com a escenari d'un certamen que se celebrarà fins diumenge a la capital del Segrià.

A més d'Estefania Rufach, a l'acte inaugural hi han pres part Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, Jaume Rutllant, regidor de Ciutat i Cultura, i Oriol Ferre i Elisabet Vallvé, codirectors de la Fira de Titelles de Lleida.

Rufach ha aprofitat la seva intervenció per posar en valor els petits detalls de la fira perquè, malgrat semblar menys rellevants, contribueixen també a fer gran el que és un esdeveniment cultural de primer ordre.

En aquest sentit, la vicepresidenta de l'IEI ha destacat fets com ara la mateixa incorporació del Turó de la Seu Vella com a nou espai de la Fira, la cura que es té dels espectacles però també dels programadors, així com la potenciació de les activitats paral·leles, amb menció especial per al recuperat Mercat d'Artesans, que se celebrarà a l'entorn de l'IEI. Igualment, Rufach s'ha referit a les sinergies i col·laboracions de la Fira de Titelles amb altres entitats i iniciatives de casa nostra, com també a la recuperació del jurat infantil.

L'acte inaugural ha inclòs l'espectacle itinerant 'Aquiles', un gegant manipulat per la companyia valenciana La Fam Teatre que s'ha passejat pel Turó de la Seu Vella, i també l'estrena a Catalunya de 'Nada', de la companyia murciana Ferrer & Weidmann, un espectacle familiar i en sessió gratuïta que ha convidat a reflexionar sobre un tema d'actualitat: les persones migrades que fugen dels seus països com a conseqüència d'una guerra.

La 33a edició de la Fira de Titelles comptarà amb la participació de 150 programadors i 31 companyies, de les quals 11 són catalanes, 14 provinents de diverses autonomies espanyoles i 6 estrangeres. Hi haurà 32 espectacles (24 d'ells d'estrena), amb un total de 100 actuacions, així com 12 jornades tècniques, 11 activitats paral·leles i 17 expositors artesans. L'organització preveu una assistència d'uns 40.000 espectadors al llarg dels tres dies de fira.