Estefania Rufach dona la benvinguda a FotArC, la nova fira d’art fotogràfic de Cabanabona que vol esdevenir un referent

01/07/2023
Se celebra aquest cap de setmana i el vinent amb exposicions, tallers, demostracions, xarrades i tertúlies, tot plegat fruit d’una iniciativa de l’Associació Cultural La Ruella

 

La vicepresidenta en funcions de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, ha participat aquest dissabte a la inauguració de la primera edició de la Fira d’Art Fotogràfic FotArtC de Cabanabona, a la Noguera.

L’acte s’ha iniciat al local social de Cabanabona i, a més de Rufach, hi han pres part Elisabet Reig, presidenta de l’Associació Cultural La Ruella de Cabanabona, organitzadora de la fira, Miquel Plensa, president en funcions del Consell Comarcal de la Noguera, Montse Fornells, diputada al Parlament de Catalunya, i representants de l’Ajuntament. Durant l’estada a Cabanabona, han visitat les exposicions dels fotògrafs Laura Ponts (amb la mostra titulada ‘Art gastronòmic’), Sígfrid Prim (‘Al voltant d’un far’), Marco Remacha (‘5x4’) i Ramon Simona (‘Nits i dies ponentins’), a més de diferents parades amb productes de proximitat i motius fotogràfics ubicades a la plaça Major.

En el seu parlament, Estefania Rufach ha donat la benvinguda a FotArtC, que se celebrarà aquest cap de setmana i el següent (8 i 9 de juliol), i ha felicitat la gent que hi ha al darrera de la iniciativa, l’Associació Cultural La Ruella, una entitat que aplega veïns de tota la vida, descendents de Cabanabona i residents ocasionals, i que des de fa anys impulsa activitats al voltant de la fotografia. En aquesta ocasió, han volgut anar un pas més enllà amb l’organització d’aquesta fira d’art fotogràfic que vol esdevenir un punt de trobada de referència d’aquest sector.

Com vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs en funcions, Rufach ha volgut expressar el plaer que ha estat durant els darrers quatre anys fer territori i conèixer totes les activitats culturals que porten molts anys existint, “però també a totes aquelles que neixen un dia, com per exemple, avui”. Així, Rufach ha assegurat que això és gràcies a les associacions i és la gent del territori la que fa possible que pobles, com Cabanabona, tirin endavant la cultura del nostre país.

És per això que FotArC ofereix activitats com ara exposicions, tallers, demostracions de revelatge, xarrades i tertúlies, i ho fa, a més, apostant fort pel territori, de manera que els conferenciants són fotògrafs lleidatans com ara Toni Prim i Joan Porredon. El mateix es pot dir dels quatre fotògrafs que exposen les seves creacions: l’estilista gastronòmica Laura Ponts, nom artístic de Laura López en honor a la seva localitat natal, que triomfa a Instagram amb les fotos de bodegons de productes de proximitat; el guissonenc Ramon Simona, que s’estrena com a expositor; i els lleidatans Marco Remacha i Sígfrid Prim, dos fotògrafs amb un llarg recorregut.