Estefania Rufach assisteix a Santalinya a la inauguració d’una exposició permanent amb obres d’Antoni Camarasa i Jordi Marcos

27/03/2021
La vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, va assistir aquest dissabte a la inauguració de l’exposició permanent @santalinyart, ubicada al poble de Santalinya, a la Noguera. La sala recull creacions de dos artistes locals, Antoni Camarasa i Jordi Marcos.

A més d’Estefania Rufach, la  inauguració va comptar amb la presència de Jaume Monfort, conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Noguera, i de l’alcaldessa de Les Avellanes-Santalinya, Lídia Ber. L’acte es va celebrar a l’aire lliure i amb totes les mesures i protocols anti-Covid, i va aplegar un bon nombre de veïns i visitants, que van poder accedir a la sala en grups reduïts i en presència dels autors. 

En el cas de Jordi Marcos (Lleida, 1977), l’exposició inclou les escultures que elabora de manera completament autodidacta al seu taller de Santalinya a partir de ferralla, instruments i eines del camp, maquinària en desús,... a les quals canvia de forma i d’essència per tal que esdevinguin animals, personatges o escenes de la realitat que l’envolta. 

Si Marcos es pot considerar un autor novell –almenys pel que fa a donar-se a conèixer al gran públic, que no pas a nivell d’experiència–, en el cas d’Antoni Camarasa es tracta d’un artista absolutament consagrat, amb una trajectòria que arranca dels anys vuitanta del segle passat, que ha exposat arreu del món i que acumula nombrosos premis. 

Nascut a Santalinya el 1957, Antoni Camarasa ha creat una obra que ofereix una visió entre tendra i humorística de la naturalesa, i que té els seus orígens en les vivències de l’artista al poble on va viure fins als 16 anys. Els animals estan pintats d’una manera primitivista, molt sintètica, i el resultat és una obra espontània i rigorosa d’expressió que connecta amb el treball d’altres artistes actuals propers a una expressió primitivista del contemporani. A l’exposició de Santalinya s’hi poden veure algunes de les pintures de Camarasa.

La sala d’exposicions no té un horari de visita, però aquells que estiguin interessats en visitar-la poden contactar prèviament amb els telèfons 608 94 16 51 o 667 43 97 41.