Errant viu el seu primer cap de setmana amb un seguit de propostes centrades en el vincle entre la realitat i la ficció

10/07/2021
Olius, Sant Llorenç de Morunys i Pinós són l’escenari escollit per acollir la segona edició del festival organitzat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que acabarà dissabte vinent.

 
La segona edició del festival Errant-Itineraris d'Art i Pensament es troba immersa en el seu primer cap de setmana d’activitat, en què ofereix un seguit de propostes centrades en l’eix temàtic d’enguany, que és el vincle entre els mons de la realitat i la ficció.

Errant 2021 va ser inaugurat aquest divendres per Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, entitat impulsora a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs d’un projecte que enguany ha recalat als municipis d'Olius, Sant Llorenç de Morunys i Pinós, tots a la comarca del Solsonès, que l’acolliran fins dissabte vinent, 17 de juliol.

La inauguració es va fer a l’antiga fàbrica que Prefabricats Pujol té a Olius, un espai que acull l’exposició ‘Interfícies per al simulacre’. Es tracta d’una mostra col·lectiva d'art avançat i experimental amb creacions d’Anna Carreras, Daniel Moreno Roldán, Estela Ortiz, La Sofy, Laura Llaneli, Marla Jacarilla, Martí Madaula i Roc Herms. Aquesta exposició també es pot veure avui i seguirà oberta el cap de setmana vinent. Cal recordar que ahir també es va fer el taller ‘Instadeath’, una sessió dirigida per Daniel Moreno Roldán i Roc Herms.

Al marge d’això, la programació de l’Errant per aquest cap de setmana ofereix propostes dins els itineraris de l'Art i del Pensament. Pel que fa a l’Itinerari de l’Art, avui visita Sant Llorenç de Morunys 'Espai reservat', ideada per Maria Monseny i Triquell. La instal·lació, que abraça la idea de la inclusió social, és el fruit d'un taller realitzat amb joves de l'entitat Amisol de Solsona.

Pel que fa a l'Itinerari del Pensament, la periodista cultural Emma Quadrada condueix dos dels 'Diàlegs a la plaça' que es fan aquesta tarda a la plaça Major de Sant Llorenç de Morunys, i en els quals hi participen la doctora en Humanitats Ingrid Guardiola, l'escriptor solsoní Raül Garrigasait i el periodista del digital ‘Núvol’ i especialista en arts escèniques Oriol Puig Taulé.

També a Sant Llorenç de Morunys, l'artista, webcamer i Dj La Sofy –aquesta de manera virtual– i la comunicadora i investigadora cultural Estela Ortiz fan una xerrada sobre la influència de Tiktok i Tinder entre els joves, una conversa que culminarà amb una sessió Dj amb temes de trap, reggaeton i pop.

Per completar la programació, l'Errant ha preparat l'Itinerari de la Música i la Poesia. Així, avui al claustre de l’església de Sant Llorenç de Morunys es pot gaudir del concert 'A boy & a girl', amb Magalí Sare i Sebastià Gris.

A més, l'Errant ha fitxat la coneguda instagramer La Conseguidora i el dibuixant Joan Codina Donaire perquè, l'una, des de les xarxes socials, i l'altre, des del punt de vista artístic, facin un retrat i una crònica en viu i en directe de tots els actes programats.

Podeu consultar tota la programació a www.errantfest.cat.