Erika Meléndez inaugura el cicle Ciència a l’IEI-Primavera 2023, que dedicarà tres xarrades al tema ‘Emergència climàtica’

12/04/2023
Les sessions seguiran dimecres vinent amb el meteoròleg Javier Martín Vide i el dia 26 amb la científica Ileana Bladé

 

Un any més, l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha organitzat, mitjançant la seva Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies, el cicle Ciència a l’IEI, en aquest cas sota l’epígraf Primavera 2023, que proposa diferents xarrades a càrrec d’especialistes de primer nivell al voltant de temes de plena actualitat de caire científic.

En aquesta nova edició, l’eix d’aquestes conferències serà ‘Emergència climàtica’, un tema que es posarà sobre la taula a l’Aula Magna de l’IEI des de diferents punts de vista i en base a les diverses implicacions que té en el futur del planeta.

La primera de les tres xarrades que formaran part del cicle Ciència a l’IEI-Primavera 2023 s’ha celebrat aquest dimecres i ha tingut com a ponent Erika Meléndez, que ha parlat sobre ‘Sistemes d'alerta primerenca basats en impactes per a l'adaptació al canvi climàtic’. Erika Meléndez és enginyera civil, experta en gestió de riscos d’inundacions, sistemes d’alerta primerenca, comunicació i planificació d’emergències i recerca d’usuaris per a aplicacions mòbils.

El cicle seguirà dimecres vinent amb el meteoròleg Javier Martín Vide, que parlarà sobre ‘L'emergència climàtica’, i clourà una setmana després, el dimecres 26, amb la científica Ileana Bladé i la xarrada ‘Per què sabem que l'escalfament global observat és d'origen antropogènic i per què podem confiar en els models climàtics globals (GCM) per predir els canvis futurs en el clima?’.